Oekraïens Boksicoon Usyk: Waar zijn mijn vermiste vrienden? Nieuws
Nieuws

Oekraïens Boksicoon Usyk: Waar zijn mijn vermiste vrienden?

Oekraïens Boksicoon Usyk: Waar zijn mijn vermiste vrienden?

Oleksandr Usyk verliet het Oekraïense front om zijn training voor de rematch met Anthony Joshua te beginnen. Het boksicoon treed naar buiten om zijn zorgen uit te spreken over mensen die hij achterliet in het door oorlog verscheurde land.

In zijn eerste nieuwe interview sinds hij Oekraïne verliet om te trainen voor zijn rematch met Anthony Joshua, verteld Usyk wat hij in Oekraïne zag tijdens zijn periode als soldaat aan de frontlinie. ,,Sommige van mijn vrienden in Oekraïne worden vermist en we weten niet waar ze nu zijn. Veel van mijn familieleden verloren hun huis en verloren hun vrienden en geliefden", zegt Usyk.

,,Eerlijk gezegd is alles wat er nu gaande is in Oekraïne behoorlijk afschuwelijk. Elke dag bid ik voor een snel einde van dit gruwelijke conflict. In vergelijking met oorlog is boksen kinderspel", merkte Usyk op. Met betrekking tot zijn beslissing om terug te keren naar de training en Oekraïne te verlaten, legde Usyk uit dat dit geen gemakkelijke beslissing was.

Niet gemakkelijk

,,Hoewel het niet gemakkelijk voor mij was, nam ik een dergelijke beslissing. Dus nu ben ik hier, en ik ben al begonnen met de voorbereiding voor de rematch met Anthony Joshua. Nu wil ik me zoveel mogelijk concentreren op mijn voorbereidingen.”

Usyk traint voor het gevecht van zijn leven in het Verenigd Koninkrijk. Het is niet alleen een gevecht voor zijn zwaargewicht titels, het is een gevecht voor bloed, eer, glorie en liefde voor het land wat hij met tegenzin verliet. Toch de gedachten van het boksicoon bij zijn familie en vrienden die achterbleven. De uitdaging voor Usyk zal zijn om gefocust te blijven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws