Nog veel onduidelijkheid bij Gemeentes bij vergunningverlening voor vechtsport gala’s - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Nog veel onduidelijkheid bij Gemeentes bij vergunningverlening voor vechtsport gala’s

Nog veel onduidelijkheid bij Gemeentes bij vergunningverlening voor vechtsport gala’s

Bij een groot aantal gemeentes in Nederland is nog veel onduidelijkheid over het verlenen van licenties voor vechtsport gala’s

Dit blijkt uit de vele e-mail, tips en vooral klachten die wij kregen op onze redactie over het feit dat gemeentes er nog steeds van uit gaan dat bepaalde organisaties/bonden een officiële bevoegdheid hebben in plaats van de Vechtsport Autoriteit. Gemeentes zijn er blijkbaar veelal niet van op de hoogte dat iedere Nederlandse bond die een Convenant met de Vechtsport Autoriteit heeft getekend en zich aan hun (strenge) richtlijnen houden, door promotors mogen worden ingeschakeld om hun vechtsportgala’s te faciliteren.

“Ik wil voor mijn evenement graag met een bepaalde bond samenwerken maar de gemeente heeft mij duidelijk te kennen gegeven dat ik met een door hen aangewezen bond moet werken als ik in aanmerking wil komen voor een vergunning.”, zo luidde een van de zeer vele mails die wij binnenkregen.

Vervolgens verwees de gemeente de promotor dus naar een andere bond

De organisator in kwestie wilde een bond naar zijn eigen keuze inschakelen maar volgens de desbetreffende gemeente stond deze niet op een bepaalde lijst, die een organisatie (een andere dan de Vechtsport Autoriteit) hen had gegeven met de boodschap dat alleen vergunningen mochten worden verleend aan promotors als ze met één van de bonden op hun lijst samen zouden werken. Vervolgens verwees de gemeente de promotor dus naar een andere bond welke echter duidelijk niet zijn voorkeur had.

Nog veel onduidelijkheid bij Gemeentes bij vergunningverlening voor vechtsport gala’s

Veel gemeentes verzuimen om navraag te doen

Reden dus om navraag te doen bij de Vechtsport Autoriteit en hun visie hierop te vragen. Uit het gesprek met de Vechtsportautoriteit kwam naar voren dat deze een advies rapport heeft uitgegeven heeft naar de gemeentes in de vorm van een handleiding. Hierin wordt aangegeven dat indien een bond voldoet aan de eisen van de Vechtsport Autoriteit en zich aan de door hen opgestelde richtlijnen houdt deze ingeschakeld kan worden voor vechtsport evenementen. Echter verzuimen veel gemeentes om navraag te doen bij de Vechtsport Autoriteit die hier juist voor open staat en een taak in heeft. In bovenstaand geval had de organisator (net als vele andere promotors) geen andere keuze dan maar de bond te nemen waar de gemeente op wees. En dit gebeurt in Nederland helaas dus nog steeds op grote schaal wat blijkt aan alle berichten die wij ontvingen.

Handleiding Vechtsport Autoriteit leidend

De Vechtsport Autoriteit, die tot doelstelling heeft het reguleren van de vechtsporten binnen Nederland, heeft dus aan alle gemeentes een handleiding verstrekt waar de bonden, die bereid hebben verklaard met de vechtsportautoriteit samen te willen werken, zich aan dienen te houden om ingeschakeld te mogen worden bij een vechtsport gala. Bij veel gemeentes is echter nog steeds niet duidelijk wat en Vechtsport Autoriteit nu precies is en doet en waarvoor deze is opgericht. Maar alle gemeentes kunnen dus contact opnemen met de Vechtsport Autoriteit betreffende informatie over de bond waar een promotor graag mee wil werken!

Lijst nog niet compleet

In ons gesprek met de Vechtsportautoriteit werd ons ook verteld dat de lijst met de bonden die voldoen aan hun richtlijnen nog niet compleet is. Deze zal echter snel compleet zijn en bekend worden gemaakt. In de tussentijd kunnen zowel organisatoren en gemeentes bij twijfel navraag doen bij de Vechtsport autoriteit over de bonden die zij eventueel willen inschakelen bij een vechtsport gala.

Een belangrijke taak dus voor de Vechtsport Autoriteit om duidelijkheid te verschaffen bij de gemeentes

Nu immers worden bonden geblokkeerd die echter wél voldoen aan de strenge eisen van de Vechtsport Autoriteit en zich aan het convenant houden. Ook promotors kunnen een beroep doen op de Vechtsportautoriteit bij onduidelijkheden tussen hen en gemeentes. Een informatieve samenwerking tussen gemeente en Vechtsportautoriteit kan onduidelijkheden wegnemen om zo de evenementen in Nederland naar een hoger en veiliger niveau te tillen! De Vechtsport Autoriteit werkt hier overigens hard aan.

Bekijk ook

Jake Paul biedt UFC's Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

Jake Paul biedt UFC’s Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

De inzet is $ 1 miljoen als Pimblett wint

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Magnifiek! Debutant KO't rivaal in Bare Knuckle clash

Magnifiek! Debutant KO’t rivaal in Bare Knuckle clash (video)

Deze ging slapend neer in de touwen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page