Erkende ISKA opleiding leraar kickboksen van start – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Erkende ISKA opleiding leraar kickboksen van start

Erkende ISKA opleiding leraar kickboksen van start

De ISKA gaat van start met de opleiding Leraar Kickboksen, alles conform de richtlijnen KSS 2012 van het NOC * NSF. Het maakt het hiermee de tweede opleiding naast die van de FOG die wordt gegeven via deze richtlijnen. Op de website van de Academie voor Sport Kader vindt u een uitgebreide toelichting op deze richtlijnen. De opleiding Leraar Kickboksen bestaat uit lesmodules (ca één keer per maand), portfolio’s en praktijkopdrachten.

ISKA examens bij Mike's Gym wederom groot succes

Vechtsport Autoriteit

De opleidingen is door de VECHTSPORT AUTORITEIT aan een onafhankelijke toetsing onderworpen zodat door de Vechtsportautoriteit in 2019, als zij opleiders gaan erkennen, een officiële erkenning kan worden gegeven aan alle deelnemers die de opleiding succesvol hebben afgerond. De eerste opleiding start in september 2018 en wordt afgerond in juli 2019 dus alle deelnemers die de opleiding succesvol afronden zullen naast hun ISKA diploma tevens een VA licentie ontvangen. Met onze opleiding speelt u dus volledig in op de toekomstige eisen in Nederland en bent u verzekerd van nationale én wereldwijde licentiëring en erkenning.

Om toegelaten te worden tot de opleiding moet u aan volgend eisen voldoen:

  • Leeftijd van minimaal 18 jaar;
  • Diploma VMBO-theoretische leerweg (MAVO) of een vergelijkbaar niveau (naar oordeel van de toetsingscommissie);
  • Een technisch niveau dat overeenkomt met 1e “dan” in judo of karate of een vergelijkbare graad (naar oordeel van de toetsingscommissie);
  • Uiterlijk op de dag van het examen moet de cursist een geldig V.O.G. laten zien welke niet ouder is dan 6 maanden. Deze kunt u eenvoudig zelf digitaal aanvragen via de ISKA. Dit is goedkoper en u hoeft niet naar het gemeentehuis. De uitslag van de V.O.G. gaat niet via de ISKA, deze krijgt u rechtstreeks van justis.nl per post thuisgestuurd. Voor meer informatie desbetreffende kunt u contact met ons opnemen. Zonder geldig V.O.G. kan niet worden deelgenomen aan het examen.

Wil je meer weten of deelnemen aan deze opleiding kijk dan hier!

 

 

Bekijk ook

‘Motherf*cker’: Autodief GEMEPT door UFC’er Derrick Lewis

De vechter moest in actie komen om te voorkomen dat een man in zijn auto in zou breken.

Spoedje: Fury vs. Wilder 3 op 24 juli in Las Vegas

Bob Arum, bokspromotor zegt dat Top Rank het Allegiant Stadium in Las Vegas heeft gereserveerd voor een derde Fury versus Wilder clash

Glory kampioen Alex Pereira geeft wereldtitel op

Alex Pereira en Artem Vakhitov zullen op 17 juli een herkansing met elkaar aangaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page