NOC-NSF bestuurder Eurlings strafblad en toch verklaring goed gedrag! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / NOC-NSF bestuurder Eurlings strafblad en toch verklaring goed gedrag!

NOC-NSF bestuurder Eurlings strafblad en toch verklaring goed gedrag!

Ondanks zijn strafblad heeft IOC-lid Camiel Eurlings recent een Verklaring Omtrent Gedrag gekregen.

Wat is er mis mee zou je denken, iedereen verdiend een tweede kans, toch? Laten wij even iets verduidelijken, NOC-NSF heeft onder andere ook vechtsport organisaties onder zich, waar een schone lei absoluut noodzakelijk is, dus met andere woorden, men mag absoluut geen strafblad hebben, of ooit op een negatieve manier in contact te zijn geweest met justitie, dit zou absoluut uit den boze zijn om in aanmerking te komen voor aansluiting bij een lidbond van het NOC-NSF! Wordt hier gemeten met twee maten? Want als bestuurslid, van in dit geval een grote organisatie waaronder meerdere vechtsporten en vechtkunsten zich aangesloten hebben voor wiens leden een onbedenkelijke VOG wél een eerste juridische vereiste is, moet je zelf wel vrij zijn van alle blaam lijkt ons.

Meten met twee maten

Echter door de verklaring omtrent gedrag mag Eurlings wel aanblijven als bestuurder van de sportkoepel NOC-NSF. “Het gevoel van ongemak rond Eurlings is door zijn VOG voor mij persoonlijk verdwenen’’ zegt Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC-NSF, tegen de Telegraaf. Wordt hier gemeten met twee maten? Want als bestuurslid, van in dit geval een grote organisatie moet je wel vrij zijn van alle blaam lijkt ons.

Eurlings (NOC-NSF-bestuurder) kwam eerder in opspraak toen zijn ex-vriendin aangifte tegen hem had gedaan ivm mishandeling, zij liep een hersenschudding, een gebroken elleboog, en kneuzingen op. Echter trof Eurlings een schikking met zijn ex-vriendin, en de zaak werd achter gesloten deuren afgehandeld, klasse justitie? Echter kreeg Eurlings een aantekening op zijn strafblad

Screenings autoriteit

Of iemand een VOG kan krijgen wordt beoordeeld door Screeningsautoriteit Justis. Men kijkt of het strafblad relevant is, ten opzichte van het doel waarvoor de VOG is aangevraagd. In het geval van Eurlings heeft Justis geoordeeld dat de schikking, het bestuurlijk functioneren van Eurlings niet in de weg stond, aldus het AD.

 

Bekijk ook

Pereira huurt oud rivaal Belgaroui in voor UFC titelgevecht met Adesanya

Pereira huurt Glory rivaal Belgaroui in voor UFC titelgevecht

Alex Pereira heeft de hulp ingeroepen van

UFC'er Chimaev Russisch leger in? 'Paspoort afgepakt, kan land niet uit'

UFC’er Chimaev Russisch leger in? ‘Paspoort afgepakt, mag land niet uit’

Khamzat Chimaev zijn paspoort is in beslag genomen

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut (video)

Deze zette een lowkick in maar werd vrijwel afgestraft door Prikaza.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page