Nieuwe regelgeving Internationale Judo Federatie ook in Nederland van kracht Nieuws
Nieuws

Nieuwe regelgeving Internationale Judo Federatie ook in Nederland van kracht

Nieuwe regelgeving Internationale Judo Federatie ook in Nederland van kracht

De regelgeving van het IJF per 1 februari 2018 ook in Nederland van kracht

Het bondsbestuur heeft besloten de onlangs bekend gemaakte regelgeving van de Internationale Judo Federatie (IJF), de zogenaamde Refereeing Rules, per 1 februari 2018 in Nederland in te voeren. Dit naar aanleiding van een belangrijk seminar in Mittersill (Oostenrijk) voor scheidsrechters en coaches, om de nieuwe wijzigingen in de regels uit te leggen die zijn voorbereid door de verschillende commissies van IJF (Refereeing, Sport, Education) en enkele experts , (functionarissen van IJF, Olympic en World Champions) met het doel de Judo sport dynamischer, interessanter en gemakkelijker te begrijpen te maken voor iedereen.

Nieuwe regelgeving Internationale Judo Federatie ook in Nederland van kracht

Grand Prix in Tunesië als opener voor de nieuwe regels

Deze nieuwe regels zijn al goedgekeurd door het uitvoerend comité van de Internationale Judo Federatie en zullen onmiddellijk worden geïmplementeerd. Vanwege het feit dat, zelfs als IJF door zal gaan met verschillende seminars op verschillende continenten, we niet mogen vergeten dat we deze week de Grand Prix in Tunesië zullen vieren, waar deze nieuwe regels voor de eerste keer zullen worden toegepast.

Enkele van de belangrijke veranderingen die zijn besloten.

1. Kansetsu-waza en Shime-waza zijn niet geldig als beide atleten zich in een Tachi-waza bevinden (staande positie). Mate en Shido moeten worden aangekondigd. Natuurlijk, als de actie gevaarlijk is of de tegenstander kan verwonden, zoals gewoonlijk, zal het Hansoku-make zijn.

2. Bij gevechten in Ne-waza en er is geen gevaarlijke situatie of geen reden om Mate te geven, zal de wedstrijd doorgaan, zelfs als een van de spelers niet opstaan, kan hij worden gegooid en zal de actie als geldig worden beschouwd voor scoringsdoeleinden als er een onmiddellijke aanval is. Als de judoka die in Ne-Waza ligt, het been pakt, wordt hij bestraft met Shido.

3. In het geval van Kaeshi-waza kan Tori, mag de werper die de tegenaanval uitvoert, de impact van het landen op de tatami niet gebruiken.

Meer informatie via uitgebreide handleiding

Vanzelfsprekend zullen, naast de informatie die wordt verspreid in de Seminars en in de officiële webpagina van IJF, tijdens de trekking in elk evenement, de leden van de technische commissies volledig ter beschikking staan ​​om te verduidelijken wat er nodig is. Klik hier voor de volledige handleiding in PDF!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws