Home / Nieuws / Niet iedereen blij met keuze van Floyd Mayweather om tegen Khabib te vechten

Niet iedereen blij met keuze van Floyd Mayweather om tegen Khabib te vechten

De Charlo-tweeling Jermell en Jermall (screenshot Youtube)

WBC junior middengewicht kampioen Jermell ‘Iron Man’ Charlo (31-0, 15 KO’s) lijkt niet veel op te hebben met het idee van Floyd Mayweather Jr’s om tegen Khabib Nurmagomedov te vechten. 

Charlo ziet dat als een zwakke zet van de 41-jarige Mayweather en zegt dat MMA-vechters niet kunnen vechten en net mummies in de ring zijn. De 28-jarige Charlo is van mening dat Mayweather tegen echte boksers moet vechten als hij wil blijven boksen, in plaats van het kiezen van een makkelijk te kloppen MMA-doel. Dat schrijft Boxingnews24.com.

“Floyd’s talking about fighting these MMA fighters and s***. These guys are like walking mummies,” Jermell said via Michael Benson. “They can’t get in there and box with us champions. That’s BS. If you’re still in the fight game, what’s up? We in the fight game too.”

Sommige fans denken dat Mayweather’s circusgebeurtenissen met MMA-vechters ten nadele is van de bokssport waardoor de sport saai en traag zou kunnen overkomen en waarbij vechters ver uit elkaar staan qua talent. Diezelfde fans vinden dat Mayweather de sport bespot. Andere fans zijn weer van mening dat Mayweather recht heeft op deze ‘circusevenementen’. Wat is het volgende? Mayweather die een professionele golfer zoals Tiger Woods selecteert om te vechten? Tegenover iemand staan in de ring die geen achtergrond heeft in het boksen is inherent oneerlijk tot in de kern, vindt Allan Fox van Boxingnews24.com.

Jermell of Jermall vs Mayweather of Pacquiao vs Mayweather

Denkt Jermell serieus dat Mayweather met hem of zijn tweelingbroer Jermall Charlo zal vechten? Dat is iets wat nooit zal gebeuren. Mayweather heeft zijn tegenstanders altijd zorgvuldig uitgekozen sinds zijn gevecht met Marcos Maidana in 2014 en heeft volgens Allan Fox van Boxingnews24.com geen serieuze bedreiging geaccepteerd sinds zijn match tegen Saul Canelo Alvarez in 2013. Je kunt van de 41-jarige Mayweather niet verwachten dat hij zijn matchmaker-systeem zomaar gaat veranderen. Mayweather is trouwens gestopt met boksen en de gevechten die hij nu nog doet zijn in feite ‘veredelde tentoonstellingswedstrijden’. Het is een schande dat de Nevada State Athletic Commission dit soort wedstrijden niet ziet voor wat ze zijn en ze niet bestraft.

Mayweather versloeg UFC-vechter Conor McGregor vorig jaar augustus in het eerste gevecht van de MMA-vechter in een boksring. Zo’n mismatch was niet eerlijk, en het kan nooit de bedoeling zijn geweest.

Als Mayweather echt terug zou komen om te vechten in een bokswedstrijd, heeft hij al duidelijk gemaakt dat hij een rematch wil met Manny Pacquiao. Hij gaat geen junior middengewicht nemen zoals Jermell Charlo of zijn broer WBC interim middengewicht kampioen Jermall Charlo (27-0, 21 KO’s). Die twee jongens zouden ongelooflijk gevaarlijk zijn voor een vechter als Mayweather, schrijft Allan Fox. Mayweather zal dit soort gevechten niet nemen. De piepkleine Pacquiao is perfect voor Mayweather, en zelfs dat gevecht zal moeilijk zijn voor hem gezien zijn inactiviteit en rustige leventje gedurende de laatste twee jaar. Aldus een uitgesproken Allan Fox van Boxingnews24.com.

Bekijk ook

Heftig: UFC-vechter Ray Borg overleeft auto ongeluk

Het zit Ray Borg niet erg mee, een ernstig ziek zoontje een tegenzittende MMA-carierre en nu een zwaar ongeluk.

Vreemdgaan: Conor McGregor bespot door moeder ‘liefdeskind’

Terri Murray, een 26-jarige moeder uit Liverpool beweert dat ze met McGregor sex heeft gehad tijdens een avondje uit in 2017.

Huilend karate jochie breekt harten over de hele wereld (video)

De beelden van een huilend karate jongetje brak de harten van een groot aantal mensen.

REGIO NIEUWS UITGELICHT