Nieky Holzken:’Rematch met WBA Wereldkampioen boksen Callum Smith’ Nieuws
Nieuws

Nieky Holzken:’Rematch met WBA Wereldkampioen boksen Callum Smith’

Nieky Holzken:’Rematch met WBA Wereldkampioen boksen Callum Smith’
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Gisteravond won Callum Smith de WBA Wereldtitel boksen tijdens de finale van de World Boxing Super Series ten faveure van Georges Groves. Eerder dit jaar stond Nieky Holzken tegenover de kersverse kampioen en ziet een rematch wel zitten.

Op Instagram laat Holzken dan ook weten; “@callumsmith23 congrats with you're win. Would love to have a rematch with a good camp. Instead of 5 days. “ Holzken werd afgelopen februari opgetrommeld om in te vallen voor Duitse Juergen Braehmer. Met maar een aantal dagen tussen het ja zeggen op deze partij en de wedstrijd, toonde Holzken zijn vechter hart en stapte de ring in.

Underdog

Dat Holzken akkoord ging op zo’n korte termijn gaf hem de positie van de klassieke underdog, want het zou volgens velen een wonder zijn als Holzken op de benen zou blijven staan tegen Smith. Echter maakte Holzken deze critici monddood door een topprestatie neer te zetten en tot het einde door te knokken.

Het leek dan ook evident dat Holzken indien hij meer voorbereiding had dan de vijf dagen voor zijn wedstrijd tegen Smith, de kans groot was geweest dat hij in de finale van de WBBS had kunnen staan gisteren in Saoedi-Arabië. Smith had dan wel het overwicht in zijn clash met Holzken, maar laats genoemde kwam af en toe met harde stoten sterk uit de hoek die Smith deden wankelen.

Dominantie

“Normaal domineert Smith zijn gevechten, vandaag domineerde ik. Jullie horen nog van me'', beloofde Holzken destijds het publiek in de Neurenberg Arena. Mocht het zover komen dat Holzken en Smith wederom tegenover elkaar komen te staan, en Holzken zich langer kan voorbereiden. Dan zouden de rollen weleens omgedraaid kunnen zijn.

Nieky Holzken:’Rematch met WBA Wereldkampioen boksen Callum Smith’
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws