Nieky Holzken vecht in september op GLORY Amsterdam - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Nieky Holzken vecht in september op GLORY Amsterdam

Nieky Holzken vecht in september op GLORY Amsterdam

Nieky Holzken zal in september terug komen op GLORY Amsterdam

Voormalig GLORY weltergewicht kampioen Nieky Holzken maakt zijn terugkeer in Amsterdam. GLORY houdt een evenement in de Nederlandse hoofdstad in september, zegt GLORY matchmaker Cor Hemmers afgelopen zaterdag na GLORY 43 in New York.

“We gaan terug naar een historische locatie als het gaat om thai boksen. Het is een plek waar Ramon Dekkers en Gilbert Ballantine veel hebben gevochten, dus alle mensen zullen er van houden, ‘zei Hemmers op het YouTube-kanaal van GLORY.

Nieky Holzken vecht in september op GLORY Amsterdam

Locatie voorlopig geheim

‘Als we de locatie aankondigen, zou dat de verrassing bederven dus wij houden het nog een beetje geheim, maar ik kan het vertellen dat het in Amsterdam is, het is een historische locatie en misschien zullen de hardcore fans weten waar het is.’

Alles wijst op een evenement in Sporthallen Zuid, een historische locatie voor Nederlandse gevechtsporten in het zuiden van Amsterdam, dicht bij het Nederlands Olympisch Stadion. Dekkers en Ballantine vochten twee van hun drie legendarische gevechten in diezelfde locatie.

De sportzaal was ook de locatie voor diverse It’s Showtime and Rings evenementen, maar heeft geen kickboxing evenement gehouden sinds het in 2013 is gerenoveerd.

Een aantal wereldtitel gevechten

“We brengen een geweldige show op met een aantal wereldtitel gevechten. Nieky Holzken zal er vechten en na die show gaan we voor het eerst naar China, ‘aldus Hemmers.

Holzken verloor zijn laatste twee gevechten onder de GLORY-banner naar Cédric Doumbé, de huidige kampioen op -77 kilogram. In december afgelopen “The Natural” verloor hij zijn riem aan de Fransman door de beslissing van de jury.

In juni kreeg de Nederlander zijn rematch tegen “The Best” in het hoofdgebouw van GLORY 42 in Parijs. Het resultaat was hetzelfde als in Oberhausen: Doumbé was overwinning door split-decision.

Volgens Fightstadium.com zal het evenement plaatsvinden op 30 september en zal eventueel ook Hesdy Gerges erbij zijn. ‘Fighterheart’ heeft op 20 april op GLORY 41 in Den Bosch gevochten.

Bekijk ook

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Bellator MMA-bantamgewicht vechter Danny Sabatello won gisteravond.

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Aerdake Apaer had een geweldige manier om zijn eerste MMA-overwinning te behalen.

MMA-ster Brendan Loughnane vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

1 Miljoen! MMA-ster vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

Brendan Loughnane vocht zich gisteravond door een brute oogblessure om door te gaan naar $ 1 miljoen winner-take-all PFL-play-offs.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page