Nieky Holzken start training voor Glory Amsterdam - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Nieky Holzken start training voor Glory Amsterdam

Nieky Holzken start training voor Glory Amsterdam

10 Weken afzien voor Nieky Holzken i.v.m. training voor Glory 45 in Amsterdam!

10 Weken afzien voor Nieky Holzken i.v.m. training voor Glory 45 in Amsterdam!
Foto: Instagram Nieky Holzken

Het wordt 10 weken afzien voor publieks lieveling Nieky Holzken terwijl hij traint voor zijn gevecht op 30 september in Amsterdam op Glory 45. Holzken zal daar in een rematch tegenover Yoann Kongolo komen te staan. Kongolo die heimelijk hier en daar aan partijen buiten Glory om heeft gevochten, zoals op het Jaarlijks Prof boks gala Palacios de les Deportes Benidorm in Spanje (waar onze columnist Raimond Honig bij aanwezig was) en voor Vechtsport Info verslag van deed.

Weltergewicht Nieky “The Natural” Holzken (90-13, 46 KO), staat gerangschikt als nr. 4 in de wereld, terwijl Yoann Kongolo (65-9, 46 KO) gerangschikt is als Nr. 2, beiden staan dus tegenover elkaar op GLORY 45 Amsterdam in de co-hoofd partij. Via Instagram plaatste Holzken een foto met de tekst: My holiday was great i gained some weight.but today my 10 week training camp begins for Glory45.

Nieky Holzken op trainingskamp in Thailand

Holzken daarentegen heeft een aantal weken zijn vaardigheden als top kickbokser aangescherpt in een trainingskamp in Thailand, waar hij verbleef met zijn gezin. Eerder verloor hij voor de tweede keer tegen Cedric Doumbe, dit maal in Parijs waar hij probeerde de wereld titel terug te pakken. Helaas was dit zonder succes. Geen twijfel mogelijk dat Holzken extra scherp in de strijd zal komen tegen Kongolo.

10 Weken het  bekende Holzken/Weber regime

Wie de real life serie over Nieky Holzken een beetje heeft gevolgd heeft kunnen zien dat hij zichzelf absoluut niet spaart in zijn trainingsvoorbereiding. Ook schoonvader trainen een coach Sjef Weber doet er alles aan om Holzken klaar te stomen voor elke wedstrijd. Dit is jaren met veel succes geweest, echter moest Holzken zich tegen Doumbe als  mindere schikken. Overigens was de laatste partij discutabel en veroorzaakte een kleine rel. Doumbe won op punten waar Holzken het niet helemaal mee eens was. Eerlijk gezegd vocht Holkzen daar niet verkeerd en trokken meerdere mensen de beslissing van de jury in twijfel.

Wij wensen Nieky een goede voorbereiding toe, en hopen hem te zien “uitblinken” in de ring. Beide heren zullen ongetwijfeld voor veel spektakel gaan zorgen op Glory Amsterdam.

niekyholzken1st run/sprints with my son today
Foto Instagram Nieky Holzken: Eerste hardloop sessie met zijn zoon

 

Bekijk ook

Sexy Valerie ‘klaar’ met MMA-vechten! Stapt over naar show worstelen

Valerie Loureda tekent een dik contract bij WWE en zegt klaar te zijn met MMA-vechten. De mooi en vooral door velen gezien als sexy vechter maakte gisteren emotioneel haar besluit bekend.

Engste man niet bang voor sterkste man: 'Slacht hem af' (video)

Engste man niet bang voor sterkste man: ‘Slacht hem af’ (video)

Martyn Ford verklaart vertraging bij het overeenkomen van de bokswedstrijd tegen "softy" Thor Bjornsson.

Dana White UFC-president zegt dat Jon Jones "klaar is om te gaan" en bij zijn terugkeer zal vechten tegen Francis Ngannou of Stipe Miocic. De voormalige lichtgewicht kampioen is overgegaan naar zwaargewicht en daar wacht een stevige uitdaging.

UFC-legende Jon Jones maakt comeback: ‘Klaar om te gaan’

Dana White UFC-president zegt dat Jon Jones "klaar is om te gaan" en bij zijn terugkeer zal vechten tegen Francis Ngannou of Stipe Miocic.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page