Nieky Holzken openhartig in interview over Glory en zijn toekomst in het kickboksen! – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Nieky Holzken openhartig in interview over Glory en zijn toekomst in het kickboksen!

Nieky Holzken openhartig in interview over Glory en zijn toekomst in het kickboksen!

Aanstaande zaterdag op Glory Redemption staat Nieky Holzken in de ring tegen Alim Nabiyev.

In een openhartig interview met het Eindhovens Dagblad, was Nieky Holzken zeer duidelijk over zijn toekomst in het kickboksen en bij de vechtsport organisatie Glory. Op zaterdag vecht Holzken voor het eerst sinds juni weer voor het publiek, veel fans kijken er naar uit Holzken weer te zien schitteren in de ring. Echter maakte hij in het interview duidelijk dat er zaken spelen die zijn toekomst in het kickboksen en bij Glory kunnen beïnvloeden.

Nieky Holzken openhartig in interview over Glory en zijn toekomst in het kickboksen!
Foto: Glory

Gehinderd door blessure

Holzken zou al eerder dit jaar op Glory Amsterdam in Sporthallen Zuid een partij vechten, echter door een blessure aan zijn been ging dit destijds niet door wat niet alleen voor hemzelf maar ook de diehard Holzken fans een domper was. Maar na intensieve therapie en gedegen training is hij er weer bovenop gekomen en klaar voor de strijd, hij voelt zich volgens eigen zeggen superfit. Hij staat een een jong talent (22 jaar) in de ring die zeker niet te onderschatten is. Echter zal door de ervaring die Holzken heeft in de ring, het geen makkelijke opgave zijn voor de vechter uit Azerbeidzjan om Holkzen de baas te proberen zijn.

Weg bij Glory

Holkzen vecht al enige tijd onder de vlag van Glory, echter is hij weggezakt op de ranglijst, iets wat hijzelf en trainer/schoonvader Sjef Weber niet begrijpen. De Azerbeidzjaan staat op plek vijf waar Holzken op plek zeven staat. Het onbegrip komt vooral voort uit het feit dat Holzken al langer vecht bij Glory, en een goed record heeft. Holzken geeft aan dat hij weet hoe dit komt want men wil bij Glory nieuw bloed promoten, en van de oude garde afscheid nemen waar ook hij onder valt.

Lees hier het volledige artikel van het Eindhovens Dagblad

Bekijk ook

‘Ik eerst’: Nederlander Buist eist titelkans bij ONE Championship op

Pieter Buist, MMA-lichtgewicht die onder de vlag van ONE Championship vecht eist zijn kans op een titelgevecht bij de organisatie op

‘Fury zal Wilder sneller verslaan dan de vorige keer’

De zwaargewicht rivalen zullen op 24 juli opnieuw vechten

‘Stop met janken pak je verlies, ik ben de betere vechter’

Ik zweer het je, zijn volgende gevecht zal verbeteren als hij het werk goed doet.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page