Nieky Holzken; met boksen is er veel meer geld te verdienen! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Nieky Holzken; met boksen is er veel meer geld te verdienen!

Nieky Holzken; met boksen is er veel meer geld te verdienen!

Iedere vechter heeft zo zijn ambities en verlanglijstje tegen wie hij of zij zou willen vechten, zo ook onze eigen Nieky Holzken die recentelijk een switch maakte van het top kickboksen naar het boksen. In een openhartig interview met VICE Sports was hij heel duidelijk over de redenen van zijn overstap en nog veel meer. Ook schoonvader en trainer Sjef Weber was van de partij tijdens het interview en was openhartig over de normen en waarden van de sportschool waar Nieky dagelijks te vinden is.

Discipline is wat de klok slaat en een goede vechter maakt

Dat Nieky geworden is tot een van de beste vechters in Nederland is onder andere te wijten aan het feit dat er met een hoge dosis disciple wordt getraind. “Ik houd van discipline, dat hoort erbij,” zegt Sjef Weber dan ook tegen Vice. Een onze eigen reporters was vorig jaar aanwezig bij een training van Nieky, daar was duidelijk te zien dat rust en orde heerst en een no nonsens beleid gewoon hard trainen zonder poespas. Dat maakt een goede vechter die aan de top mee kan draaien.

Geld drijfveer om terug te keren naar het kickboksen

Dat het boksen meer geld oplevert voor Holzken dan het vechten voor GLORY is hij heel helder over. Zo kreeg hij voor zijn inval partij op de WBSS een bedrag wat het meervoudige was van zijn normale gage bij GLORY. Hij zegt dan ook dat hij pas terug zou keren naar het kickboksen als er beter betaald zou worden, naast een stuk eerherstel. Maar liever blijft hij bij het boksen waar nu meer dan 100% de focus op ligt. Uit meerdere bronnen vernemen wij regelmatig dat er in de kickboks sport beter betaald zou moeten worden, in de MMA liggen deze bedragen hoger en dus ook bij het boksen.

Knokken met een krakkemikkige enkel

Holzken blijkt al jaren met een krakkemikkige enkel in de ring te staan, sterker nog het is een 11 jaar oude blessure die nooit goed geheeld is. In zijn eigen woorden;”Ik heb er geen enkele last van als ik loop, alleen met trappen en blokken. Zo won ik met die gebroken enkel drie keer op één dag via knock-out. Toen had ik nog schijt aan alles en trapte ik door de pijn heen. Gewoon tape eromheen en hopen dat je raak trapt. ” Dit zegt natuurlijk ook wat over de vecht instelling van Holkzen, nooit opgeven.

En wat met de UFC en het MMA vechten?

Ooit deed Holzken via Twitter een soort van open sollicitatie naar de grote baas van de wereldleider in het MMA,  Dana White (UFC). Hij was het zo zat dat hij wederom verloren had in Parijs van Cedric Doumbe dat MMA hem wel een goede stap leek. Echter erkent hij zelf dat grondvechten niets voor hem is, “Als ik tegen zo’n MMA-jongen vecht, trekt hij me naar de grond en tik ik af. Mijn enige ervaring met grondvechten is anderhalve jaar training van Martijn de Jong, maar dat is onderhand ook zeven jaar geleden.” Zo zegt hij in het interview tegen Kris Dekker.

Ik had wel heel graag tegen Conor McGregor willen vechten

Echter zou Connor McGregor de kampioen van de UFC wel een tegenstander zijn waar Holzken tegen de ring in zou willen. Echter dan wel in een bokspartij, dat McGregor geen indruk gemaakt heeft op Holzken qua boks kwaliteiten blijkt uit het feit dat hij zegt; “Die gast denkt dat hij kan boksen, maar hij kan er helemaal niets van. Ik heb in het verleden aangeboden om hem te helpen trainen, maar daar heeft-ie niets mee gedaan. Hij wist waarschijnlijk dat hij dan klappen zou krijgen.” Of het lukt om ooit tegen Mcgregor de bokshandschoenen op te nemen zal nog moeten blijken, voorlopig streeft Holzken een goede boks carrière na, iets wat hem zeker zal gaan lukken.

Bron: VICE Sports

Bekijk ook

Handhavers geklapt op strand! 'Scheveningen is beter'

Handhavers geklapt op strand! ‘Scheveningen beter’ (video)

Handhavers worden vaak niet voor vol aangezien en als Playmobiel politie bestempelt.

'3 ronden keihard vechten!' Ben Saddik over gevecht met Adegbuyi op Glory 81

‘3 ronden keihard vechten!’ Ben Saddik over gevecht met Adegbuyi op Glory 81

In Dusseldorf kunnen de fans 3 ronden oorlog verwachten.

Glory Kickbokser Luis Tavares geschorst voor onbepaalde tijd

Glory Kickbokser Luis Tavares geschorst voor onbepaalde tijd

Luis Tavares is voor onbepaalde tijd geschorst

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page