Home / Nieuws / Nieky Holzken gewond en trekt zich terug uit GLORY 45 Amsterdam

Nieky Holzken gewond en trekt zich terug uit GLORY 45 Amsterdam

Nieky Holzken (90-13) heeft zich uit GLORY 45 terug getrokken en vecht niet tegen Alim Nabiyev (45-6).

Foto: GLORY Sports International

Holzken (33) heeft te maken met verwondingen aan zijn linker scheen en voet, en verklaarde eerder vandaag aan MMAPlus waarom hij uit het GLORY 45 co-main event was terug getrokken.

‘Ik heb er gewoon sparring bij gezet maar het werd erger,’ zei Holzken. “Ik vocht al een keer met verwondingen in het eerste gevecht met Cedric Doumbe en dat werkte niet voor mij. Dus mijn volgende gevecht wil ik 100 procent zijn. Met alle gevechten samen, is het een te kort helingsproces geweest. Maar ik kom terug”.

Oorspronkelijke tegenstander ook al uitgevallen

Holzken, de voormalige GLORY weltergewichtkampioen, was oorspronkelijk ingezet om Yoann Kongolo in de ring te ontmoeten maar Kongolo trok zich uit het vechters veld terug ook met een blessure en werd vervangen door Nabiyev. Nabiyev zal verwijderd worden van GLORY 45 en vechten op een toekomstige kaart, volgens een bron.

Een zwaargewicht partij tussen Hesdy Gerges (50-18-1) en Mladen Brestovac (53-12-1), die oorspronkelijk werd opgericht om de GLORY 45 Superfight Series in te leiden, zal nu als co-main event dienen.

Vedergewicht titelgevecht

GLORY 45, die plaatsvindt op zaterdag 30 september, zal onder andere een vedergewicht titelgevecht tussen Robin van Roosmalen (38-7) en Serhiy Adamchuk (35-8) laten zien.

Bekijk ook

RAUW: Kickbokslegende Badr Hari op oorlogssterkte

Badr Hari lijkt harder dan ooit te werken aan een comeback. Recentelijk zei de Kicbokslegende ...

Piepjonge MMA-vechter (16) maakt imposant profdebuut (video)

Victoria “The Prodigy” Lee was zo goed als geadverteerd in haar langverwachte mixed martial arts-debuut ...

Boze kickboks fans steunen verslagen vechter, beslissing onterecht?

Illias Ennahachi prolongeerde vandaag in Singapore zijn ONE Championship vlieggewicht titel kickboksen. De Nederlands-Marokkaanse vechter ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page