Nieky Holzken de ring weer in! 'Is dit zijn tegenstander?' Nieuws
Nieuws

Nieky Holzken de ring weer in! 'Is dit zijn tegenstander?'

Nieky Holzken de ring weer in! 'Is dit zijn tegenstander?'

Nieky Holzken maakte gisteren bekend op 26 maart de ring in te gaan tijdens het ONE Championship X evenementen in Singapore. Een tegenstander is nog niet bekend, maar een naam circuleert in het circuit.

Voor Holzken zal het zijn zevende gevecht zijn onder de vlag van ONE, daarvoor was de topvechter lange tijd de Glory wereldkampioen weltergewicht. Bij ONE slaagde Holzken er tot dusver niet in om een titel te veroveren. Hij strandde twee keer tegen landgenoot Regian Eersel de ONE lichtgewicht kampioen. (lees verder onder tweet).

Wie de tegenstander wordt voor Holzken in Singapore is nog niet duidelijk, maar als je een puzzel legt en de andere vechters volgt bij ONE komt er wel een naam naar boven, die van de Amerikaan Sage Northcutt. Deze kondigde vrijwel gelijktijdig aan ook op hetzelfde evenement als Holzken te vechten.

Gaat hem niet worden

Northcutt staat als sinds mei 2019 aan de kant na een vernietigend verlies tegen Cosmo Alexandre. Deze sloeg Northcutt dusdanig KO dat hij alle botten in diens gezicht brak. Alexandre op zijn beurt kreeg een flink pak slaag van Holzken in 2018 en verloor van de Nederlander.

Op sympathie van de ONE fans hoeft Northcutt die ook wel als een 'showboy' wordt gezien niet te rekenen. De reacties waren dan ook niet van de lucht en enkele adviseerde hem nooit meer te vechten. Bij Holzken is dit andere koek, fans staan te springen hem weer in actie te zien (lees verder onder tweet).

Mocht Northcutt geconfronteerd worden met Holzken, dan is de kans niet erg groot dat de Amerikaan van de Nederlander wint. Het zal een gevecht zijn tussen Amerikaans karate tegen het Nederlandse zo beruchte kickboksen. Of de match tot stand komt, of dat Holzken een andere tegenstander treft is nog niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws