Neergeschoten en gestoken MMA-vechter vocht letterlijk voor zijn leven – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Neergeschoten en gestoken MMA-vechter vocht letterlijk voor zijn leven

Neergeschoten en gestoken MMA-vechter vocht letterlijk voor zijn leven

Neergeschoten en gestoken MMA-vechter sloeg aanvaller van zich af

Kevin Sheehan, 28, werd afgelopen maandag tijdens een woordenwisseling in zijn nek geschoten, en gestoken door een 25-jarige man. Dankzij zijn intensieve training kan hij het volgens eigen zeggen navertellen.

De Jiu-Jitsu paarse band en MMA-vechter Kevin Sheehan kreeg ruzie met de 25-jarige Julian Lee. Er ontstond een worsteling tussen Sheehan en de dader, in het pand waar beiden aanwezig waren. Lee schoot uiteindelijk de vechter in zijn nek en stak hem meerdere malen met een mes.

Zwaar gewond

Sheehan die de dader kende verteld aan de pers dat hij vocht voor zijn leven. En als hij niet een getraind Jiu-Jitsu en MMA-vechter zou zijn geweest hij het leven zou hebben gelaten. ,,Door de genade van God kon ik opstaan ​​en voorkomen dat ik nog meer verwondingen zou oplopen”, zegt Sheehan.

,,Ik was in staat om het mes uit zijn hand te pakken, en toen probeerde hij me in een verwurging te klemmen. Ik moest het mes laten vallen omdat mijn linkerarm op dat moment verlamd was. Ik trok zijn hand van mijn nek en beet hem zo hard als ik kon … Nadat ik hem had gebeten, pakte ik zijn overhemd en rende met hem en gooide hem op de grond. Dat was de gelegenheid om de deur te openen en naar buiten te rennen”, zegt Sheehan.

Lange straf

Het lukte Sheehan hulp te zoeken door aan te bellen bij een woning. En werd naar het ziekenhuis vervoerd. Maar hij wijdt zijn redding aan zijn trainingen.

,,Jiu jitsu heeft mijn leven gered. Is een veelgebruikt gezegde onder mensen in de bjj-gemeenschap. Meestal bedoelden ze dat het hen een doel gaf, of een uitlaatklep voor deze chaotische wereld. In mijn geval heeft Jiu-Jitsu letterlijk mijn leven gered”, zegt Sheehan.

De dader zit inmiddels achter slot en grendel. Vanwege diens criminele achtergrond wacht hem een lange gevangenis straf. Lee die voorwaardelijk vrij was kan voor jaren worden opgesloten voor zijn aanval op Sheehan en het schenden van voorwaardelijke vrijlating.

Bekijk ook

Super gaaf! MMA-legende Silva bezorgt jonge fan dag van zijn leven (video)

Anderson Silva maakte de dag van een jonge fan tijdens een open training in Guadalajara.

Logan Paul ontkent SPOOK knock-out: ‘Houdt je bek’

Logan Paul ontkent dat hij knock-out ging tijdens zijn recente oefengevecht met bokslegende Floyd Mayweather.

Kickbokser (22) overleden na ongeluk in Thailand

De jonge vechter die als een talent werd gezien had de ogen van enkele grote organisaties op hem gericht om zijn harde vechtstijl.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page