Nederlandse topvechters in actie tijdens Bellator 196 in Boedapest – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Nederlandse topvechters in actie tijdens Bellator 196 in Boedapest

Nederlandse topvechters in actie tijdens Bellator 196 in Boedapest

Bellator 196 staat voor de deur in de BOK Hal in Boedapest, op zich niet zo verwonderlijk zou men zeggen maar zij het niet dat het een Nederlands tintje heeft. Niet één maar twee Nederlandse vechters treden aan in het weekend wat gevuld is met MMA en kickboksen. Bellator 196: Henderson vs Huerta én Bellator Kickboxing 9: Daniels vs Ehouo zo staat het event bekend, maar voor ons tellen de Nederlandse vechters natuurlijk het meest.

Nederlandse topvechters in actie tijdens Bellator 196 in Boedapest

Dames kickboksen met Jorina Baars

Ongeslagen als kickbokser en de enige die het ooit won van UFC’s koningin Crys Cyborg staat Jorine Baars tegenover Athina Evmorfiadi. Baars maakt hiermee haar rentree bij Bellator (KB9). Zij was gepland om te vechten tegen Julie Burton maar deze viel uit wegens een blessure. Athina Evmorfiad zal het Baars niet gemakkelijk maken zij heeft maar liefst 10 winstpartijen, wat op zich niets lijkt tegenover het record van Baars met 47 ongeslagen partijen. Echter neemt Athina Evmorfiad de underdog positie in maar zal zeker willen verrassen en de winst proberen te pakken.

Denise Kielholtz de MMA verrassing van Bellator

Ook hier blessure leed voor een tegenstander en wel op een zogenaamde last minute notice zoals de Amerikanen plegen te zeggen. In eerste instantie zou Kielholtz het in Boedapest opnemen tegen Lena Ovchynnikova, maar ook deze viel helaas uit. De Tsjechische Petra Castkova komt als late vervanger tegenover Kielholtz te staan zij heeft een record van 3-2. Het wordt een spannende partij voor beide dames die beide zichzelf zullen willen gaan bewijzen. Tijdens Bellator 188 afgelopen november verraste Kielholtz de MMA fans, door als kickbokser haar debuut partij te beëindigen met een submisson. Hiermee bewijzend dat ook kickboksers een grondgevecht aankunnen. Detail zowel Baars als Kielholtz trainen bij Kops gym onder leiding van legende Bert Kops.

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page