Home / Nieuws / Nederlandse gooit hoge ogen op WK Worstelen in Kazachstan

Nederlandse gooit hoge ogen op WK Worstelen in Kazachstan

Nederlandse topatlete Zoë Klunder WK Worstelen Nur Sultan Kazachstan

Zoë Klunder was door IOC-Olympisch scheidsrechter Edmar Abdoelaev geselecteerd en gevraagd om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen traditioneel worstelen ’19 in het verre Nur Sultan te Kazachstan.

Dit was niet zonder resultaat wist en Klunder afgelopen weekend na een reeks zware wedstrijden tegen Bulgarije, Griekenland, Kazachstan, Turkmenistan, India, Iran en een zinderende wedstrijd tegen Oezbekistan de ‘bronzen’ medaille in de wacht te slepen.

Uit alle hoeken van de wereld kwamen lovende reacties op deze geweldige prestatie van de 18-jarige atlete. Zoë heeft in de Sambo worstelsport al menig prijs in de wacht heeft gesleept. De topsporter werd 3e van de Wereld en Europa in 2018 en 2019 bij de junioren en haalde onlangs een geweldige 7e wereld ranking bij de senioren.

Absolute top

Klunder laat hiermee zien dat ze ook meetelt in Alysh worstelen wat als één van de moeilijkste worstelsporten van de wereld wordt gezien. Klunder die marketing & communicatie studeert aan het Johan Cruijff College te Groningen, is blij en tevreden met haar prestaties van het afgelopen jaar en verteld dat het niet zomaar aan is komen waaien en er veel voor doet en laat.

Ze onderstreept dat ze dit succes van de afgelopen tijd mede te danken heeft aan haar Sambo en worsteltrainers bij de Sambo Bond Nederland, KSV Marshall te Baarn, Olympisch worstelschool de Halter te Utrecht, SV Blau Weiss te Dörpen in Duitsland, teamgenootjes, familie en vrienden en ‘Last but not least’ haar geweldige sponsoren die haar enorm helpen en ondersteunen. Zoals ze zelf zegt, ‘niet alleen … alleen samen’.

Bekijk ook

CONOR MCGREGOR: ‘Die Chinezen zijn volslagen idioten’

Voormalig UFC-kampioen Conor McGregor doet er alles aan om zijn thuisland Ierland bij te staan ...

Op zaterdag 4 november vonden bij de bekende sportschool Mike’s Gym in Amsterdam de eerste ISKA examens in Nederland plaats.

MINISTER KOOLMEES: ‘Steun je sportschool blijf betalen’

Leerlingen in het bekende Mikes Gym in Oostzaan Door de coronacrisis worden veel sportscholen getroffen, ...

HELP ONS: Bekende kickboks school start crowdfunding actie

De coronavirus uitbraak zorgt voor veel problemen ook op financieel gebied. Inmiddels staat een groot ...