Nederlandse gooit hoge ogen op WK Worstelen in Kazachstan Nieuws
Nieuws

Nederlandse gooit hoge ogen op WK Worstelen in Kazachstan

Nederlandse gooit hoge ogen op WK Worstelen in Kazachstan
Nederlandse gooit hoge ogen op WK Worstelen in Kazachstan

Zoë Klunder was door IOC-Olympisch scheidsrechter Edmar Abdoelaev geselecteerd en gevraagd om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen traditioneel worstelen ’19 in het verre Nur Sultan te Kazachstan.

Dit was niet zonder resultaat wist en Klunder afgelopen weekend na een reeks zware wedstrijden tegen Bulgarije, Griekenland, Kazachstan, Turkmenistan, India, Iran en een zinderende wedstrijd tegen Oezbekistan de ‘bronzen’ medaille in de wacht te slepen.

Uit alle hoeken van de wereld kwamen lovende reacties op deze geweldige prestatie van de 18-jarige atlete. Zoë heeft in de Sambo worstelsport al menig prijs in de wacht heeft gesleept. De topsporter werd 3e van de Wereld en Europa in 2018 en 2019 bij de junioren en haalde onlangs een geweldige 7e wereld ranking bij de senioren.

Absolute top

Klunder laat hiermee zien dat ze ook meetelt in Alysh worstelen wat als één van de moeilijkste worstelsporten van de wereld wordt gezien. Klunder die marketing & communicatie studeert aan het Johan Cruijff College te Groningen, is blij en tevreden met haar prestaties van het afgelopen jaar en verteld dat het niet zomaar aan is komen waaien en er veel voor doet en laat.

Ze onderstreept dat ze dit succes van de afgelopen tijd mede te danken heeft aan haar Sambo en worsteltrainers bij de Sambo Bond Nederland, KSV Marshall te Baarn, Olympisch worstelschool de Halter te Utrecht, SV Blau Weiss te Dörpen in Duitsland, teamgenootjes, familie en vrienden en ‘Last but not least’ haar geweldige sponsoren die haar enorm helpen en ondersteunen. Zoals ze zelf zegt, ‘niet alleen … alleen samen’.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws