Home / Nieuws / Nederlandse scheidsrechter geselecteerd voor WK Worstelen

Nederlandse scheidsrechter geselecteerd voor WK Worstelen

Edmar Abdoulaev (midden)

De hoogste internationale arbiter uit Baarn Edmar Abdoulaev is door de Internationale Worstel Federatie (United World Wrestling) geselecteerd voor WK Worstelen in Nur-Sultan (Kazachstan).

Abdoulaev is naast scheidsrechter een van de trainers van KSV Marshall Baarn. Onlangs heeft de scheidsrechterscommissie van de United World Wrestling de namen van de scheidsrechters bekend gemaakt die geselecteerd zijn voor de berechting van de worstelwedstrijden (Grieks-Romeins, Vrije Stijl en Dames Worstelen) op de Wereld Kampioenschappen 2019.

Olympische Spelen van 2020

Dat gebeurde na afloop van de laatste Grand-Prix Toernooien in Wit-Rusland en Duitsland (toernooien van het hoogste niveau). Van de 96 hoogste internationale (1S klasse) scheidsrechters in de wereld, mogen er 64 naar hoofdstad van Kazachstan gaan. Het wordt zevende WK voor Edmar. Dit jaar werd hij ook voor de Europese Spelen 2019 in Minsk geselecteerd.

De WK 2019 vindt van 14 tot en met 22 september plaats in Nur-Sultan. Dit wordt een zeer belangrijk evenement voor de worstelaars en voor de scheidsrechters, omdat dit is het eerste kwalificatiemoment richting Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De eerste zes (6) hoogst geplaatste worstelaars in elk Olympisch gewichtsklasse zijn direct gekwalificeerd voor 2020.

Bekijk ook

Man opgepakt voor doodrijden bekende bokstrainer

Een man is gearresteerd na de dood van een 53-jarige motorrijder.

Video: hockeyspeelster gebruikt MMA in massale vechtpartij

De Russische vrouwelijke hockeyster Maria Pugina heeft kritiek gekregen na een massale vechtpartij op het ijs.

ONE Championship komt met Fantasy Game

Fans zullen binnenkort hun ONE Championship kennis en inzicht op de proef kunnen stellen.