Nederlandse kickbokskampioen ‘Superpiele’ wil snel weer op eigen benen staan Nieuws
Nieuws

Nederlandse kickbokskampioen ‘Superpiele’ wil snel weer op eigen benen staan

Nederlandse kickbokskampioen ‘Superpiele’ wil snel weer op eigen benen staan

Henry Brinkman een voormalig Nederlands kickbokskampioen moet om de kerst door te komen naar de noodopvang in Enschede. De kickbokser ook wel bekend als ‘Superpiele’ ooit wereldkampioen raakte aan lager wal door drugsgebruik. Wil snel weer op eigen benen staan.

In het AD verteld Brinkman die in het verleden grote successen haalde over zijn situatie. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid de kerst door moeten brengen in een noodopvang van Humanitas. De kickbokser zit zonder vaste verblijfplaats. „Dat is mijn eigen keuze geweest. Ik heb bij vrienden geslapen en sinds een paar dagen slaap ik hier in de noodopvang", zegt Brinkman tegen het AD.

Negatief in het nieuws

Brinkman kreeg van de gemeente een overleving pakket om de kerstdagen door te komen, net als tientallen andere dak- en thuislozen. Hij nam het dankbaar in ontvangst maar zegt ,,Mijn moeder wil ik niet teleurstellen. Ik wil weer snel op eigen benen staan.”

LEES HIER MEER IN HET AD (PREMIUM ARTIKEL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws