Nederlandse karateka’s imponeren tijdens WIKF Londen – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Nederlandse karateka’s imponeren tijdens WIKF Londen

Nederlandse karateka’s imponeren tijdens WIKF Londen

Nederlandse karateka's imponeren tijdens WIKF Londen

Afgelopen zondag is karateka Marisca Verspaget van sportschool fight vision uit Sittard, voor de 3e maal op rij wereldkampioen karate WIKF geworden in de klasse senioren +68kg.

Dit wereldkampioenschap vond plaats in de K2 sportarena in London. Nadat zij in 2017 werd gediskwalificeerd in de finale van het WK wegens protest van de Amerikaanse karatebond door haar leeftijd neemt zij nu 2 jaar later revanche.

De 41 jarige karateka met de bijnaam de iron lady had van de organisatie dispensatie gekregen om deel te nemen in de senioren klasse waar normaal de maximale leeftijd van 35 jaar geld. Ook in de 35 plus categorie bereikte zij de finale en behaalde daar een zilveren plak.

Zo moeder zo dochter

Dochter van Verspaget, Joanna vocht maar liefs 12 partijen maar miste op een haar de bronzen medaille, en liet zien dat voor opvolging de komende jaren zeker wordt gezorgd.

Jolano Lindelauf, Rob Timmermans en Jean Claud Overman uitkomend voor het nationale team van Curaçao behaalde een gouden plak met de senioren teamwedstrijden. Nadat Belgie en regerend wereldkampioen Denemarken werd uitgeschakeld wachten in de finale de vice wereldkampioen Engeland.

In een bloedstollende finale werd de topfavoriet Engeland verslagen en Curaçao voor de eerste keer in de historie wereldkampioen karate in teamverband.

Bekijk ook

VERBOD: UFC’er Benoit trillend op weegschaal, ziet gevecht verdampen

Ryan Benoit ging bijna letterlijk onderuit bij de officiële weging vandaag voor UFC Vegas 26

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page