Home / Nieuws / Nederlandse judoploeg op jacht naar eremetaal

Nederlandse judoploeg op jacht naar eremetaal

Het aftellen kan beginnen! Vanaf volgende week donderdag 20 september gaat de Nederlandse judo ploeg op jacht naar eremetaal tijdens de wereldkampioenschappen in Bakoe (AZE). De selectie bestaat uit een maximum aantal van achttien judoka’s. Na de individuele wedstrijddagen doet TeamNL op de laatste dag mee met de mixed teamwedstrijden.

Brons voor Nederlandse Judoka's op de Grand Prix in Boedapest

Live kijken

Afgelopen dinsdag werd er een persconferentie georganiseerd op Sportcentrum Papendal. Hoofdcoach Maarten Arens sprak met de NOS over het teamevenement en de doelstelling voor het mondiale titeltoernooi. Topjudoka Juul Franssen (-63 kg) nam die dag het Instagram-account van de JBN over. De wedstrijden van de WK judo 2018 beginnen iedere dag om 08.00 uur Nederlandse tijd. Het finaleblok staat om 14.00 uur Nederlandse tijd op het programma. Live meekijken kan via IJF.org.

Op zaterdag 29 en zondag 30 september vinden de Nederlandse kampioenschappen judo plaats in Topsportcentrum Almere. In 14 gewichtsklassen wordt gestreden om de titel Nederlands kampioen 2018.

Kansen

Vanwege de WK judo is de NK judo 2018 een uitgelezen kans voor een nieuwe lichting judoka’s om de felbegeerde titel te veroveren. De WK-ploeg zal niet deelnemen, maar een aantal toppers is zeker aanwezig. Binnenkort volgt daar meer informatie over. Houdt daarvoor onze website en social media kanalen nauwlettend in de gaten.

Bekijk ook

Louis Tavares verlaat Enfusion en maakt overstap naar GLORY Kickboxing

Glory 62 Rotterdam: Geen ‘Rico vs. Badr’ overige kickboks partijen beloven vuurwerk

GLORY kondigde vandaag de laatste twee deelnemers aan voor een historisch zwaargewichttoernooi tijdens GLORY 62 ...

Amsterdam een stuk veiliger door ‘vechtsport legende’ Bert Kops

Wie Bert Kops inmiddels niet kent heeft onder een steen geleefd, de vechtsport trainer en ...

Deelname Mohammed Jaraya GLORY 62 in gevaar?

Deelname Mohammed Jaraya GLORY 62 Rotterdam in gevaar?

Via Instagram deelde kickbokser Mohammed Jaraya gisteren enkele geheimzinnige foto’s en een video van zichzelf ...