Nederlandse judoploeg op jacht naar eremetaal – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Nederlandse judoploeg op jacht naar eremetaal

Nederlandse judoploeg op jacht naar eremetaal

Het aftellen kan beginnen! Vanaf volgende week donderdag 20 september gaat de Nederlandse judo ploeg op jacht naar eremetaal tijdens de wereldkampioenschappen in Bakoe (AZE). De selectie bestaat uit een maximum aantal van achttien judoka’s. Na de individuele wedstrijddagen doet TeamNL op de laatste dag mee met de mixed teamwedstrijden.

Brons voor Nederlandse Judoka's op de Grand Prix in Boedapest

Live kijken

Afgelopen dinsdag werd er een persconferentie georganiseerd op Sportcentrum Papendal. Hoofdcoach Maarten Arens sprak met de NOS over het teamevenement en de doelstelling voor het mondiale titeltoernooi. Topjudoka Juul Franssen (-63 kg) nam die dag het Instagram-account van de JBN over. De wedstrijden van de WK judo 2018 beginnen iedere dag om 08.00 uur Nederlandse tijd. Het finaleblok staat om 14.00 uur Nederlandse tijd op het programma. Live meekijken kan via IJF.org.

Op zaterdag 29 en zondag 30 september vinden de Nederlandse kampioenschappen judo plaats in Topsportcentrum Almere. In 14 gewichtsklassen wordt gestreden om de titel Nederlands kampioen 2018.

Kansen

Vanwege de WK judo is de NK judo 2018 een uitgelezen kans voor een nieuwe lichting judoka’s om de felbegeerde titel te veroveren. De WK-ploeg zal niet deelnemen, maar een aantal toppers is zeker aanwezig. Binnenkort volgt daar meer informatie over. Houdt daarvoor onze website en social media kanalen nauwlettend in de gaten.

Bekijk ook

VERBOD: UFC’er Benoit trillend op weegschaal, ziet gevecht verdampen

Ryan Benoit ging bijna letterlijk onderuit bij de officiële weging vandaag voor UFC Vegas 26

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page