Nederlandse judoka’s doen mee met WK judo voor mensen met een verstandelijke beperking! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Nederlandse judoka’s doen mee met WK judo voor mensen met een verstandelijke beperking!

Nederlandse judoka’s doen mee met WK judo voor mensen met een verstandelijke beperking!

WK judo voor mensen met een verstandelijke beperking in Duitsland!

Goed nieuws voor een groep van zeven judoka’s zij gaan namelijk deelnemen aan het Wereldkampioenschap judo voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze wordt van 19 tot en met 22 oktober in de stad Keulen (Duitsland) georganiseerd.

judo met verstandelijke beperking

Voormalige G-Judo

De judoka’s maken deel uit van het Team Aangepast Judo Nederland (voorheen bekend als G-Judo team). Het team bestaat uit de judoka’s Jasper Holtackers, Etiënne Wolters, Jurgen van der Heijden, en Ifeanyi Oguejiofor van Sportinstituut Verhagen uit Venray. Oguejiofor vertegenwoordigt dan ook meteen zijn geboorteland Frankrijk tijdens het toernooi.

Shurensley Verberne van Budo-vereniging, Andy Schoutens van Kai-In-Sho uit Roermond, De Hechte Band uit Mierlo en Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten. Alle judoka’s hebben al eerder internationale wedstrijdervaring opgedaan, en hebben samen een groot aantal nationale en internationale titels binnen gehaald.

Coaches Rudi Verhagen, Mady Holtackers, Angele Geboers, Lianne en Joey Sanders en Bart Heerikhuisen, begeleiden de zeven judoka’s tijdens het WK.

Onder auspiciën van de IJF (International Judo Federation) en de INAS-FID (International Association of Sport for Para Athletes with an intellectual disability). Wordt eerste editie van het Wereldkampioenschap judo voor mensen met een verstandelijke beperking georganiseerd en mede door VG-Project e.V. en de DJB (Deutscher Judo Bund).

De Judobond Nederland had besloten om geen nationaal team te faciliteren

De Judobond Nederland had eerder besloten om geen nationaal team te faciliteren, en deze naar dit WK aangepast judo te zenden. Maar bij deze beslissing legde een gedreven groep deelnemers legde zich niet neer en besloot om, op individuele basis in te schrijven, wel na overleg met de organisatie, om op deze manier toch deel uit te kunnen maken van dit eerste WK aangepast judo.

Bekijk ook

SUKKELS! MMA-gevecht tijdens AEW worstelevenement onder vuur

In de aflevering van AEW Dynamite van vorige week nam Jake Hager het op tegen Wardlow in een MMA regels kooigevecht

Gemiste kans! ‘McGregor had MMA-vechters kunnen helpen’

McGregor heeft ervoor gekozen om dat niet te doen

Topvechter blij met GROTE BEK Jake Paul: ‘Daar hebben wij wat aan’

Randy Couture, voormalig topvechter zegt dat hij blij verrast is dat Jake Paul de aanval ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page