Nederlandse Boksbond stort zich op het kickboksen, wil combi-evenementen Nieuws
Nieuws

Nederlandse Boksbond stort zich op het kickboksen, wil combi-evenementen

Nederlandse Boksbond stort zich op het kickboksen, wil combi-evenementen

Een verrassende zet vanuit de Nederlandse Boksbond. De overkoepelende boksorganisatie wil zich gaan toeleggen op combi-evenementen waar tegelijk boks en kickbokswedstrijden plaats zullen vinden.

Op de website van de organisatie kondigt de bond aan: ,,De Nederlandse Boksbond (NBB) wil graag gecombineerde vechtsportevenementen gaan organiseren, waarbij boksen en kickboksen op dezelfde avond aan bod komen."

Tegen het kickboksen

In het verleden is de link met het kickboksen veelal vermeden door de boks gemeenschap. Die-hard boksfans zien het boksen niet als een vechtsport en ageren daar ook fel tegen. Interessant wordt dus het feit hoe deze fans de te nemen stap zullen ervaren.

Een van de redenen die de boksbond aandraagt voor de combi-evenementen is de populariteit van het kickboksen in ons land. Dit geeft het beeld dat het meer populaire kickboksen als een soort reddingsplan voor het boksen zal dienen.

Waarom er alleen voor boks en kickboks combinaties wordt gekozen en geen MMA wordt toegevoegd is niet duidelijk. MMA is wereldwijd de snelst groeiende vechtsport en trekt veel fans aan. Bovendien zijn er veel topboksers die overstappen naar het MMA zoals recentelijk wereldkampioen Claressa Shields.

Fel verzet

De Boksbond heeft een onderzoek laten doen door bokskampioene Mira Massing. De kampioene die het onderzoek al afstudeer opdracht uitvoerde, onderzocht de mogelijkheid voor combi-evenementen, waar boks en kickbokswedstrijden op een zelfde event te zien zullen zijn.

LEES HIER HET ONDERZOEK OVER DE COMBI EVENEMENTEN

In 2019 werden er vanuit de kickbokswereld pogingen gedaan om via een buitenlandse Boksbond al combi-evenementen te organiseren. Dit stuitte destijds op hevig verzet vanuit de bokswereld en de NBB.

Het zal interessant zijn om te zien hoe de plannen zich ontwikkelen. Wellicht dat het positief bijdraagt om de toekomst van beide sporten te waarborgen.

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/boks-nieuws/extreem-boksevent-bkfc-knucklemania-aangekondigd-en-zo-kun-je-kijken/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws