Nederlands Thaiboks talent in actie op WK: 'Super ervaring! Nieuws
Nieuws

Nederlands Thaiboks talent in actie op WK: 'Super ervaring!

Nederlands Thaiboks talent in actie op WK: 'Super ervaring!

Asena Korsten, partij wel verloren maar de ervaring van haar leven!

Deze zomer was wel een heel bijzondere voor de14-jarige thaiboks vechter Asena Korsten uit Emmen. Als deelnemer op het WK Thaiboksen in Bangkok was zij een van de Nederlandse jongeren die de kans hadden hier an mee te doen. Zelf zegt zij hier over; Het is dat ik mijn partij verloor want dat was echt balen. Maar de ervaring die ik heb opgedaan is geweldig!”

Nederlands Thaiboks talent in actie op WK: 'Super ervaring!

Zelf de reis en verblijf gesponsord

Asena Korsten en haar moeder Ilona reizen dinsdagnacht terug naar Nederland vanuit Thailand. Niet alleen is Asena De Nederlands, maar ook Europees en Duits kampioene dus werd zij in maart van dit jaar uitgenodigd voor het internationale toernooi. De uitdaging was echter om deze unieke kans te bekostigen en wist de reis te bekostigen dus werd er teruggegrepen op sponsoren en een crowdfunding actie, onder andere ondersteunt door diverse media zoals onze website.

Stress en energie

Het blijft een verbazingwekkend iets dat jonge vechtsporters zelf hun reis en verblijf moeten bekostigen voor een kenmerkend toernooi als dit. Het zet namelijk ook Nederland als geheel op de kaart als de partijen goed gevochten worden en titels mee naar huis worden genomen. Maar niet van dit helaas, het zou namelijk heel wat stress schelen en energie die de vechters beter kunnen gebruiken in hun gevechten.

Eigen trainers ontbraken

Aangezien het hier een Nederlands team betreft, waren de eigen trainers van de vechters niet mee. Ook Asena vond dit lastig en had graag haar eigen trainer en coach mee gehad. Wellicht leer punten voor de organisatie? Op het ogenblik het WK Muay Thai een toonaangevend toernooi waar jonge vechters vanuit de hele wereld tegenover elkaar staan. Dit is alleen maar aan te moedigen omdat dit de vechtsport in ieder geval positief ondersteunt!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws