Home / Nieuws / Nederlands succes tijdens wereldkampioenschappen Judo voor militairen

Nederlands succes tijdens wereldkampioenschappen Judo voor militairen

(Foto: Mr. Maxime Morlet, CISM Media and Communication Assistant & Photographer)

De eerste wedstrijden van het 38e WMC Judo werden afgelopen weekend in Brazillie gehouden. De Nederlandse Judoka Kevin ten Hoeve wist zaterdag de bronzen medaille te veroveren.

De 29 jarige militair uit Maassluis was landgenoot Benjamin van Leeuwaarde te snel af in de gewichtscagegorie tot 100 kg, tijdens de wereldkampioenschappen voor militairen in Rio de Janeiro.

Spannend

De twee finales, tussen respectievelijk Rusland en Frankrijk tegen Brazillie, waren erg spannend en vonden plaats in een sportschool die meer op een snelkookpan leek. Zo verhit was het aanwezige Braziliaanse publiek.

Na 2013 in Astana, wonnen de Brazilianen opnieuw de teamtitel, terwijl het herenteam uiteindelijk de gouden medaille won die ze verloren in hetzelfde toernooi in Astana. Nederland moest het doen met het brons van Ten Hoeve.

Bekijk ook

MMA Nieuws: UFC sluit ‘miljoenen’ deal met Cannabis producent

De Amerikaanse MMA-vechtsport organisatie UFC, heeft een 'exclusief, meerjarig, multi-miljoen dollar deal gesloten met Aurora Cannabis Inc.

UFC nieuws: Conor McGregor loopt flinke blessure op

Er is de laatste tijd veel gesproken over de mogelijke terugkeer van Conor McGregor.

Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Voor de moslim gemeenschap is de ramadan al weer even ingegaan, voor de top sporters onder hen betekent dit aanpassen om op peil te blijven.

REGIO NIEUWS UITGELICHT