Nederlands Judo mixteam naar EK-finale in Rusland – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Nederlands Judo mixteam naar EK-finale in Rusland

Nederlands Judo mixteam naar EK-finale in Rusland

Goed nieuws voor het Nederlandse Judo, want op de Europese kampioenschappen mixteams hebben de Nederlandse judoka’s de finale bereikt. Later vandaag gaan in de Russische stad Jekaterinenburg gaat het Nederlandse team op jacht naar de EK-titel tegen het team uit Duitsland.

Nederland kwalificeert

Nederland wist de finale te bereiken door het Franse team uit te schakelen met 4-2. De halve finale ging gelijk op. Dewy Karthaus (-57 kg) won de eerste wedstrijd van Automne Pavia. Vervolgens verloor Kenneth Henneveld (-73 kg) met waza-ari van Julien La Rocca. Hilde Jager (-70 kg) was via waza-ari te sterk voor Melissa Heleine. De stand werd weer gelijk toen Bas van Empelen (-90 kg) op shido’s verloor van Ibrahim Keita. In de vijfde wedstrijd was Natascha Ausma (+70 kg) via straffen te sterk voor Julia Tolofua en Jur Spijkers (+90 kg) was uiteindelijk bepalend door met een houdgreep Messie Katanga te verslaan.

Nederland kwam met 3-0 op voorsprong na winstpartijen van Dewy Karthaus, Kenneth Henneveld en Hilde Jager. Vervolgens verloren Bas van Empelen, Ilona Lucassen en Jur Spijkers met waza-ari hun partij. Doordat de stand na zes partijen gelijk was, bepaalde loting dat zevende wedstrijd tussen Jur Spijkers en Daniel Natea zou gaan. Spijkers scoorde waza-ari en verzekerde daarmee de halve finale plaats voor Nederland.

De Nederlandse judoploeg was in de eerste ronde vrijgeloot en nam het vervolgens op tegen Azerbaijan. Ze kwamen met 3-0 op voorsprong. Dewy Karthaus, Kenneth Henneveld en Natascha Ausma (-70 kg) wonnen alledrie de partij op ippon. Vervolgens moesten Bas van Empelen en Ilona Lucassen hun meerdere erkennen in Tural Safguliyev en Iryna Kindzerska. Via een houdgreep was Jur Spijkers de zesde wedstrijd beslissend met winst op Ushangi Kokauri.

Bro JB

 

 

Bekijk ook

‘Motherf*cker’: Autodief GEMEPT door UFC’er Derrick Lewis

De vechter moest in actie komen om te voorkomen dat een man in zijn auto in zou breken.

Spoedje: Fury vs. Wilder 3 op 24 juli in Las Vegas

Bob Arum, bokspromotor zegt dat Top Rank het Allegiant Stadium in Las Vegas heeft gereserveerd voor een derde Fury versus Wilder clash

Glory kampioen Alex Pereira geeft wereldtitel op

Alex Pereira en Artem Vakhitov zullen op 17 juli een herkansing met elkaar aangaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page