Nederlander Ruben Sibma vecht in Zweden op het IRFA MMA GALA 13 Nieuws
Nieuws

Nederlander Ruben Sibma vecht in Zweden op het IRFA MMA GALA 13

Nederlander Ruben Sibma vecht in Zweden op het IRFA MMA GALA 13

Hij daagde een Zweedse MMA Kampioen uit, veroorzaakte nogal een storm op social media maar krijgt zijn zin!

Een jongen met een grote bek, durfal of gewoon een vechter die weet waar hij heen wil? Ruben Sibma woont, werkt en traint in Zweden waar hij zijn eigen MMA Gym heeft, eind vorig jaar veroorzaakte hij nogal wat commotie in de Zweedse vechtsport wereld. Hij heeft namelijk zijn zinnen gezet op een gevecht met Tobias Harila 13-4-0 (Win-Loss-Draw), een Zweedse MMA vechter. Dit viel nogal op in Zweden en ook de redactie van Vechtsport Info kwam dit op het spoor, met als gevolg dat wij contact zochten met Ruben die voor de kerstdagen even terug in Nederland was.

Nederlander Ruben Sibma vecht in Zweden op het IRFA MMA GALA 13

Een vechter met heel wat in zijn mars

Als je Ruben een beetje leert kennen dan zie je al snel dat het een gepassioneerd persoon is die heel zijn hart in zijn sport heeft zitten. Hij heeft dit al laten zien door naar Zweden te emigreren, daar een gym te starten die al aardig succesvol is, en nu wil hij n Zweden laten zien wat hij in zijn mars heeft. Echter is men in Zweden wat terughoudend als het gaat om buitenlandse vechters in de ring te zetten tegen hun nationale helden. Reden, er gelden andere regels in Zweden voor vechtsport en in dit geval MMA partijen, die op ons Hollanders nogal soft kunnen overkomen, niets afdoende aan de kwaliteit van de vechters, maar wij zijn nu eenmaal gewend wat harder te trainen, en te vechten.

Dan maar gelijk een grote naam uitdagen

Ruben "puts his money where his mouth is" zoals het Engelse spreekwoord luit, praatjes vullen nu eenmaal geen gaatjes en hij wilde gewoon een kans om de kooi in te gaan. Nu bleef dat niet onopgemerkt en is hij toegevoegd aan het rooster van het IRFA MMA GALA 13 gala wat op 10 Februari aanstaande gehouden wordt in Uppsala, Zweden. Hij zal daar dus zijn Zweedse debuut gaan maken tegen de Afghaanse Shoeb Karar, voor Karar is het ook zijn debuut. Over de vechtstatus van de Afghaan wordt nogal erg geheimzinnig gedaan, onderzoek verteld ons echter dat hij ervaren blijkt in Shoot fighting, een 3-0 heeft in het kickboksen. Maar meer wil men over hem niet kwijt of delen?

Complot theorie

Je zou haast gaan denken aan een complot theorie om Ruben tegen te werken, zet men een veel meer ervaren vechter tegenover hem om hem te laten falen in zijn debuut en zo een luis in de pels uit te schakelen? Een feit is dat de regels nogal beperkt zijn in Zweden zoals eerder vermeld, en in een kooi gevecht van 2x3 minuten moet je jezelf goed kunnen inhouden, een trap in het gezicht kan al diskwalificatie betekenen voor Sibma. Aangezien wij Ruben ontdekt hebben en hem dan ook vol willen supporten doen wij de volgende oproep, steun ook Ruben op zijn weg naar de top. Zijn uiteindelijk doel is om in de UFC te gaan vechten, en volgens ons en een aantal top MMA vechters heeft hij dat potentieel zeker. Volg en steun hem dan ook op Instagram via ruben_killer_chameleon_sibma. Wij blijven Ruben volgen en zullen regelmatig over hem berichten. Lees hier meer over zijn uitdaging aan Tobias Harila!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws