Nate Diaz: Ik ga niet Conor McGregor's 'vieze klusjes' opknappen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Nate Diaz: Ik ga niet Conor McGregor’s ‘vieze klusjes’ opknappen

Nate Diaz: Ik ga niet Conor McGregor’s ‘vieze klusjes’ opknappen

Conor McGregor’s doet zijn ‘vieze klusjes’ zelf maar

UFC lichtgewicht Nate Diaz heeft sinds augustus niet gevochten sinds zijn high-profile rematch tegen Conor McGregor bij UFC 202 en heeft nog geen nieuwe boeking.

Op woensdag herhaalde de 32-jarige de redenen achter zijn verlengde afwezigheid. Om te beginnen zegt hij dat hij geen beschikbare tegenstander de moeite waard vindt om zijn tijd aan te verdoen.

Tegen MMAFighting.com, zei Diaz dat de UFC in 2017 “stagnant” is geweest en heeft zijn grootste sterren nodig. Hij vermeldde McGregor, Jon Jones, Ronda Rousey, zijn oudere broer, Nick, en hijzelf als de enige echte groten in de sport.

“Er is nog niet iets spannends gebeurt in [mixed martial arts] op dit moment, alles is zo saai,” zei Diaz op The MMA Hour. ‘Iedereen klaagt, zoals het zou moeten zijn. Het wordt stilstaan ​​daarbuiten. Ze moeten over de beste spreken — in het spel, en dat ben ik en mijn broer.’

Dat gezegd hebbende, Diaz (19-11) gaf aan dat hij geen plannen heeft om binnenkort terug in de ring te stappen en het zou goed zijn om 2017 uit te zitten om zich te concentreren op zijn hobby van competitieve fietswedstrijden.

Conor McGregor's doet zijn 'vieze klusjes' maar zelf
Foto: UFC/Diaz vs McGregor

Gevecht geannuleerd

De geboren in Stockton, Californië, Diaz zei dat de UFC hem op 8 juli een wedstrijd aanbood tegen Tony Ferguson (22-3) bij UFC 213 in Las Vegas. Diaz zei dat hij aanvankelijk de strijd aanvaardde, maar het ging niet door vanwege bepaalde “omstandigheden” die hij eiste.

Hij zei ook dat hij niet het idee heeft om McGregor’s “vieze werk” te gaan doen, terwijl de Ierse ster een lucratieve bokswedstrijd tegen Floyd Mayweather voert. McGregor is de lichtgewicht kampioen van de UFC, en Ferguson wordt algemeen gezien als de nr. 1 deelnemer van de divisie. Zij zijn ook vertegenwoordigd door hetzelfde agentschap, Paradigm Sports Management.

‘Ik heb het gevecht geaccepteerd, en dan werd het afgewezen’, zei Diaz. ‘Ik zei:’ Zeker, ik zal tegen hem vechten, maar onder deze omstandigheden. ‘ Toen werd ik genegeerd. Toen ging het om geruchten. Ik vroeg: ‘Waarom zijn de geruchten er nog steeds terwijl er niets van waar is?’

‘Dan dacht ik:’ Waarom zou ik Conor McGregor’s werk voor hem doen? Nee, zij vechten elkaar tegen elkaar, dan krijg je een kans bij het gouden kind, snap je wat ik bedoel?

Niet aan het wachten

Volgens Diaz is hij niet aan het wachten op een trilogische strijd tegen McGregor, ondanks het algemeen geloof. Diaz voelt nog steeds dat hij vorig jaar als beste uit hun tweestrijd is gekomen. Diaz heeft McGregor in de tweede ronde van een weltergewichtstrijd bij UFC 196 neergehaald, voordat hij een meerderheidsbeslissing bij UFC 202 heeft moeten aanvaarden.

‘Als ik door iemand ben verslagen, neem ik deze beslissing en accepteer het,’ zei Diaz. ‘De echte kampioen ben ik. En [McGregor en Ferguson] kunnen met elkaar vechten. Of als iemand een scène wil maken en een ster maken van zichzelf en met mij wil vechten,  sta op probeer mij te verslaan en word een ster.

Wat betreft McGregor’s potentiële bokswedstrijd met Mayweather, zei Diaz dat hij wil dat het gebeurt. Hij zou, zoals veel anderen, het waarschijnlijk niet erg vinden dat het eerder gebeurde dan later, om wat lucht in de UFC te krijgen.

 

Bekijk ook

Glory kampioen Wisse: 'Ik ga deze man zijn mond snoeren'

Glory kampioen Wisse: ‘Ik ga deze man zijn mond snoeren’ (video)

De Glory middengewicht kampioen heeft de titel stevig in bezit

Eerbetoon aan zieke kickbokser Didouh door topvoetballer Aboukhlal

Eerbetoon aan zieke kickbokser Didouh door topvoetballer Aboukhlal

De speler van het Marokkaanse elftal had na afloop van zijn interview een bericht voor zijn vriend

Plat op zijn bakkes! Uitdagen vechter zwaar afgestraft

Plat op zijn bakkes! Uitdagen vechter zwaar afgestraft (video)

Kom dan, raak me dan....

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page