Muhammad Ali had bijna amputatie na boks MMA-crossover gevecht Nieuws
Nieuws

Muhammad Ali had bijna amputatie na boks MMA-crossover gevecht

Muhammad Ali had bijna amputatie na boks MMA-crossover gevecht

Muhammad Ali vocht tegen de Japanse professionele worstelaar Antonio Inoki in wat in wezen 's werelds eerste mixed martial arts (MMA) wedstrijd ooit was. Hoewel Ali daardoor bijna zijn benen had moeten laten amputeren.

Bokslegende Ali moest in 1976 bijna zijn benen bijna laten amputeren na een brute crossover wedstrijd met de Japanse professionele worstelaar Inoki. De wedstrijd, die aanvankelijk de 'Fight of the Century' werd genoemd, was bedoeld om een ​​botsing van werelden teweeg te brengen, hoewel het al snel veranderde in een bizarre en gevaarlijke puinhoop.

Nep gevecht

Inoki, destijds de Japanse versie van Hulk Hogan, wilde iedereen graag bewijzen dat worstelen de superieure vechtsport was en daagde 's werelds grootste bokser uit voor een krachtmeting. Ali ging ervan uit dat de wedstrijd 'nep' zou zijn, net als pro-worstelen. Maar ontdekte Inoki's bedoelingen om hem te kwetsen en te vernederen slechts een paar dagen voor het gevecht (lees verder onder video).

Als reactie daarop verbood Ali's team Inoki om schoppen en stoten te geven. Ook dreigde hij weg te lopen van het gevecht als hij niet akkoord ging een zet die de ontmoeting uiteindelijk in een farce veranderde. Inoki bracht bijna de hele wedstrijd op zijn rug door en schoof rond in de ring. Terwijl hij probeerde Ali's benen te trappen vanaf een geaarde positie terwijl hij de Amerikaan uitnodigde om hem te komen vastgrijpen.

Kapot getrapt

Wat Ali niet wist, was dat Inoki hardlederen schoenen droeg met koperen klinknagels aan het uiteinde. Zo probeerde hij de bokser omver te schoppen. Ali's benen begonnen snel te zwellen en met elke ronde werden Inoki's aanvallen wreder. Het gevecht veranderde in een mentale loopgravenoorlog en toen de bel eindelijk klonk aan het einde van 15 belachelijke ronden, waren beide mannen uitgeput.

Inoki zakte backstage in elkaar nadat hij zijn voet had gebroken tijdens de aanval, maar Ali was in veel groter gevaar. Hij had twee bloedstolsels in zijn been ontwikkeld als gevolg van de urenlange mishandeling. Nadat ze allebei geinfecteers waren geraakt, waarschuwden artsen hem dat hij misschien zijn been moest laten amputeren. Gelukkig herstelde Ali na weken in het ziekenhuis te hebben doorgebracht

Vreemd genoeg werden Ali en Inoki goede vrienden na hun waanzinnige gevecht, en Inoki nam zelfs enkele van Ali's slogans over om te gebruiken voor zijn worstelgimmick. ,,In de ring waren we taaie tegenstanders. Daarna hebben we liefde en vriendschap opgebouwd met wederzijds respect", zei Ali in 2009.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws