Muaythai wordt steeds populairder onder de Belgische jeugd - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Muaythai wordt steeds populairder onder de Belgische jeugd

Muaythai wordt steeds populairder onder de Belgische jeugd

Een positief bericht over onze Belgische zuiderburen, Muaythai wordt steeds populairder!

Dat België een opkomend land is wat betreft vechtsporten is de laatste jaren wel gebleken, echter zoeken nog steeds een groot aantal vechters hun heil in het buitenland, in dit geval Nederland. Jonge kickboks talenten zoals Hafid Abdel bijvoorbeeld, moeten vaak uitwijken naar ons land. Echter bereikte ons goed nieuws dat de Belgische jeugd steeds meer neigt naar het Muaythai. Een zeer succesvol jeugdevenement werd gehouden in de Iron Gym in de provincie Oupeye met meer dan 70 jongeren van 10 tot 15 jaar die hun vaardigheden toonden. Meer dan 30 clubs in België delegeerden een team om deel te nemen aan het eerste muaythai-evenement in 2018.

Muaythai wordt steeds populairder onder de Belgische jeugd

Komende Wereldkampioenschappen Jeugd Muaythai in Bangkok

Voor velen was het de eerste keer dat ze mongkon opvoeren en wai kru deden en het was een speciale dag voor hen die ze zich nog lang zullen herinneren. Het programma met de partijen verraste toeschouwers en officials als de jonge muaythai-krijgers en toonden echt volwassen muaythai die strijden om medailles. Aanwezigheid van de bondscoach Vincent Gloris zorgde ervoor dat alle atleten hun best deden om er zeker van te zijn dat hij ze zich herinnerde in het licht van de komende Wereldkampioenschappen Jeugd in Bangkok.

Terechte felicitaties

De voorzitter van de Belgische Muaythai-federatie zei dat het een werkelijk geweldig evenement was en bedankte Sebastian Gerson, de oprichter van de Iron Gym voor het organiseren van dit evenement, omdat alle deelnemers echt blij waren om deel uit te maken van de jeugdcompetitie. Felicitaties aan de winnaars die mogelijk een kans hebben om hun land te vertegenwoordigen op de Jeugd Wereldkampioenschappen in Thailand. en laten wij hopen dat hiermee de vechtsporten in België een positieve boost krijgen.

Bekijk ook

Tayfun Ozcan vecht alsnog tegen Marat Grigorian! 'Superbon uitgeschakeld'

Tayfun Ozcan vecht alsnog tegen Marat Grigorian! ‘Superbon uitgeschakeld’

Tayfun Ozcan vecht morgen alsnog tegen Marat Grigorian

Rico vs Hesdy! Stoten en trappen als bommen

Rico vs Hesdy! Stoten en trappen als bommen (video)

Rico Verhoeven en Hesdy Gerges hielden vandaag interviews,

Vechticoon Eddie Alvarez staat open voor UFC of Bellator

Vechticoon Eddie Alvarez staat open voor UFC of Bellator

Eddie 'The Underground King' Alvarez is niet meer in actie geweest

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page