Muay Thai vechter Matthew Richardson in Thailand vermoord - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Muay Thai vechter Matthew Richardson in Thailand vermoord

Muay Thai vechter Matthew Richardson in Thailand vermoord

Canadese Muay Thai vechter dood gevonden in Thailand

Thaise detectives zeggen dat de Canadese ex-pat champion en Muay Thai vechter Matthew Richardson vermoord werd.
De agenten zeggen dat de 27-jarige privé vechter – oorspronkelijk uit Ottawa – door zijn Australische vriendin dood in de badkamer van zijn huis in Phuket is gevonden.

Terwijl de doods oorzaak van Richardson eerst een vermoedden van een zelfmoord was, is de politie is niet meer zo zeker. Een stoel die ver weg was geschopt en een zwarte band om zijn nek doen anders vermoeden.

Muay Thai fighter Matthew Richardson

Tekenen van een gevecht

Nadat we wat informatie over de zaak hebben ontvangen, wil ik niet samenvatten dat hij zelfmoord heeft gepleegd’, vertelde Patong Police Chief Tassanai Orarigadech het Phuket News. De kneuzingen die werden gevonden op het lichaam van Richardson, rondom zijn nekgebied leken normaal voor een zelfdoding door ophanging, maar er waren ook andere tekenen van een gevecht.

Orarigadech weigerde een mogelijke motief voor moord of zelfmoord te vermelden. De politie categoriseerde oorspronkelijk de vechters overlijden als dood door ophanging. Zijn lichaam werd gevonden door zijn vriendin, Dana Rae Schofield, deze zout te geschokt zijn om te reageren op vragen.

Richardson en Schofield hadden een sportschool gespecialiseerd in Muay Thai fighting in Phuket

Zij publiceerde afgelopen dinsdag nog op haar Facebook-pagina: “We bouwden Ruthless van de grond af op. We hebben avonturen gehad die ons over de hele wereld samen hebben gebracht … Dit was onze laatste reis, Matty’s laatste gevecht, waar hij uiteindelijk de Maleisische nationale kampioen werd, Adam’s eerste gevecht en Yaya’s eerste keer buiten Thailand! Het was rommelig en het was geweldig!

Richardson werd beschreven als een positieve man

Richardson werd beschreven als een positieve man die sterk toegewijd was aan zijn sport en geliefden. Online heeft hij vaak dank uitgesproken voor de positieve dingen in zijn leven. Vorige donderdag, postte hij op Facebook (in Thais en Engels): “Bedankt voor alles Ajarn Chaynoil veilig reis en ik zie je binnenkort.”

Richardson had 33 keer als professional gewonnen met 22 overwinningen, waaronder 16 knockouts. De Canadese ex-pat’s vele vrienden roepen de Thaise regering op om zijn dood tot op de bodem uit te zoeken.

“Matthew Richardson was een Canadees die Muay Thai leefde en ademde, die koos om te leven en te trainen in een vreemd land waarvan hij de mensen en cultuur het liefste en diep gerespecteerd had,” schreef een vriend en voegde eraan toe dat de vechter vrienden over de hele wereld had.

Bekijk ook

SUKKELS! MMA-gevecht tijdens AEW worstelevenement onder vuur

In de aflevering van AEW Dynamite van vorige week nam Jake Hager het op tegen Wardlow in een MMA regels kooigevecht

Gemiste kans! ‘McGregor had MMA-vechters kunnen helpen’

McGregor heeft ervoor gekozen om dat niet te doen

Topvechter blij met GROTE BEK Jake Paul: ‘Daar hebben wij wat aan’

Randy Couture, voormalig topvechter zegt dat hij blij verrast is dat Jake Paul de aanval ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page