Muay Thai legende Manachai maakt Europees debuut in Italië – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Muay Thai legende Manachai maakt Europees debuut in Italië

Muay Thai legende Manachai maakt Europees debuut in Italië

Waar in het verleden Europese Muay Thai vechters richting Azië gingen is een tegen beweging op gang!

In de tijden waar top vechters als Ramon Dekkers richting Thailand gingen om daar hun harde kickboks stijl te laten zegevieren in de ring, is er inmiddels een tegenstroom op gang gekomen. De beroemde Farangs zoals de Europese vechters genoemd werden, hebben iet alleen de weg gebaand voor Europese vechters naar Thailand, maar hebben de deur destijds klaarblijkelijk open gezeten voor een komst van legendes zoals Manachai, Buakaw Banchamek, Yodsanklai en meerdere.

Een goede zaak voor de vechtsport

Dat de komst van een groot aantal Muay Thai vechters naar Europa een goede zaak is voor de vechtsport zal iedereen erkennen. Immers zit de vechtsport en dan met name kickboksen sterk in de positieve lift in bijvoorbeeld ons eigen land. Organisaties zoals Enfusion leggen maar al te graag Muay Thai vechters vast die voor veel spektakel zorgen. Dat de Muay Thai vechters soms moeite hebben om hun technieken achterwege te laten zoals de befaamde elleboog technieken nemen wij graag voor lief.

Manachai’s debuut in Italie

Manachai ging in 2016 van Kiatmoo9 naar het Yokkao-team, en staat nu bekend als Manachai Yokkao Saenchai Gym. Hij traint dan ook bij het Yokkao Training Center Bangkok waar hij niet alleen Yukao’s ultramoderne faciliteiten tot zijn beschikking heeft, waaronder enkele van de beste trainers, voedingsdeskundigen, fysieke trainers, fysiotherapeuten. Yokkao heeft zelfs een media agentschap die volledig in staat is om het 20-jarige talent onder de aandacht te brengen. Manachai maakt zijn Italiaanse debuut op 20 januari in “The Night of Kick and Punch 8” in Milaan. Zijn tegenstander is nog niet bekend gemaakt.

Seminars van Yokkao vechters zoals Saenchai

Er staan een aantal seminars gepland van onder andere Saenchai die op 24 en 25 februari in Polen de Europese tour van seminars opent. Er zullen meerdere landen worden aangedaan met een diversiteit van bekende Muay Thai vechters. Of en wanneer Nederland wordt aangedaan is nog niet bekend gemaakt.

 

 

Bekijk ook

China’s gevaarlijkste kickbokser tekent bij ONE Championship

Hij is nu klaar om zijn geweldige carrière voort te zetten

Brute Head Kick ‘KO’: Vechter naar de vlakte (video)

Tijdens het Shlemenko FC evenement in Omsk afgelopen weekend viel er een dikke KO te bewonderen

‘KO’: Geraldo, zoon van Nieky Holzken stompt rivaal door de ring

Dat de appel niet ver van de boom valt in de familie Holkzen is al lang bekend.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page