Muay Thai en de Olympische spelen! Wel of Niet? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Muay Thai en de Olympische spelen! Wel of Niet?

Muay Thai en de Olympische spelen! Wel of Niet?

De Internationale Federatie van Muay Thai heeft alle mogelijke stappen genomen om de Olympische droom te bereiken

Sinds de voorlopige erkenning van het Internationaal Olympisch Comité in december 2016 heeft de Internationale Federatie van Muay Thai (Amateur) alle mogelijke stappen genomen om de Olympische droom te bereiken. Dit was een van de meest succesvolle jaren voor IFMA – toezicht op tal van evenementen wereldwijd, naast de wereld- en junior wereldkampioenschappen. De IOC verleent voorlopige erkenning aan een sport voor een periode van drie jaar. In die tijd gaat het om organisaties zoals IFMA om zijn sport te laten groeien. Hun grootste tot dusverre behaalde doel was de opname in de 2017 World Games in Wroclaw, Polen.

De Internationale Federatie van Muay Thai heeft alle mogelijke stappen genomen om de Olympische droom te bereiken

Grootste Jeugd Wereldkampioenschap

Volgens IOC Sports Director, Kit O’Connell, zijn sporten in The World Games sterke aanspraakmakers op het gebied van opname in de Olympische Spelen. Nu heeft IFMA zijn ogen gericht op de 2021 World Games in Birmingham, Alabama, Verenigde Staten. Dit jaar was ook het grootste Jeugd Wereldkampioenschap tot op heden, en verwelkomde een record aantal atleten uit 79 landen, waaronder voor het eerst Palestina.

IFMA’s inspanningen om dergelijke gebeurtenissen wereldwijd te hosten, brengen de IOC-erkenning aan de deelnemende landen. Volgens de secretaris-generaal Stephen Fox van IFMA zal de olympische erkenning een boost zijn voor de industrie op alle niveaus. “IOC-erkenning maakt het gemakkelijker voor nationale teams om hun regeringen te financieren voor financiering,” zei Fox.

“Turkije krijgt bijvoorbeeld financiering voor kinderen uit kansarme gebieden om te trainen en te helpen met reiskosten als ze het aan het nationale team deelnemen. Oekraïne heeft hulp gekregen bij het bouwen van een nieuwe opleidingsfaciliteit”.

Meevaren op de Muay Thai reis

Hoewel er geen garantie is dat Muay Thai het tot de Olympische Spelen zal halen, gaat het zeker in de goede richting. IFMA heeft ook een individuele vrouwelijke commissie gecreëerd die sport hijabs heeft ontwikkeld voor gebruik door moslimvechters. Zij zullen dit jaar nog twee regionale evenementen in de gaten houden alvorens ze naar Cancun, Mexico gaan, waar zij in mei de 2018 IFMA World Championships zullen hosten. Fox adviseert jonge atleten om zich te betrekken bij lokale evenementen.

“Al wat we kunnen doen, is de sport te laten groeien en jonge atleten aanmoedigen om deel te nemen aan onze Muay Thai droom. Wie weet waar Muay Thai heen gaat, het beste is om te hopen aan boord te komen en mee te gaan op de reis”.

Bron: The Fight Nation

Bekijk ook

Bekende bokstrainer (31) vermoord! Verdachte opgepakt

Bekende bokstrainer (31) vermoord! Verdachte opgepakt

Rechercheurs die zijn moord onderzoeken

Boksster Canelo Alvarez bedreigt Lionel Messi! 'Ik sloop je'

Boksster Canelo Alvarez bedreigt Lionel Messi! ‘Ik sloop je’ (video)

Boksster Canelo is op zijn zachtst gezegd niet blij met Messi

UFC-icoon Khabib! 'nooit meer vechten, dit is waarom'

UFC-icoon Khabib! ‘nooit meer vechten, dit is waarom’

Voor Khabib iis vechten al lang een

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page