Home / Nieuws / Moordpoging: Jiu-Jitsu redt leven politie agente

Moordpoging: Jiu-Jitsu redt leven politie agente

Moordpoging: Jiu-Jitsu redt leven politie agente

Dat vechtsporten niet alleen goed zijn voor de gezondheid, maar ook nog eens levens kunnen redden bewijst het verhaal van politie agente Kristen Richmond. Zij werd vorig jaar aangevallen door een verdachte en moest letterlijk voor haar leven vechten.

Richmond kwam onlangs normaal met haar verhaal naar buiten in wat zij omschreef als ‘het meest bizarre verhaal wat zij ooit vertelde’. Als politie agente in West Virginia is zij best wel wat gewend, maar wat zij op de dag van de aanval meemaakte was op zijn zachtst gezegd bizar.

De agente werd naar een man gedirigeerd die agressief gedrag vertoonde. Zoals gebruikelijk in Amerika reed zij alleen in haar patrouille wagen en ging op de melding af. Zij trof daar een reus van een vent die onder de invloed van drugs was.

Heftig gevecht

Haar poging de man te kalmeren mislukte en de man zette vol de aanval op haar in. “Hij ging direct op mij af, sloeg mijn bril van mijn neus en wij raakten in een worsteling,” vertelt Richmond.

Moordpoging: Jiu-Jitsu redt leven politie agente

Na een vijf minuten durend gevecht lukte het Richmond met behulp van haar Jiu-Jitsu training, een toegesnelde collega en politiehond om de man onder bedwang te krijgen en in de boeien te slaan.

Het belang van vechtsport

“Ik heb geluk gehad dat ik jaren Jiu-Jitsu train, als ik mij niet had kunnen verweren had ik zeker het leven gelaten. De man was beresterk en de drugs maakte hem gek, nee zonder Jiu-Jitsu had ik het niet overleefd,” vervolgt Richmond.

LEES OOK: UFC vechter slaat overvaller tot pulp

De agente hield flinke verwondingen over aan de worsteling en haar uniform zat compleet onder het bloed. De man kreeg een flinke gevangenis straf voor poging tot moord. Richmond is inmiddels weer aan het werk en reduceert rouwen over het belang van vechtsport als verdedigingsmiddel.

Bekijk ook

Karate leraar schuldig aan verkrachting 9-jarig meisje

Een voormalige assistent-instructeur bij een karate dojo werd vorige week schuldig bevonden aan het verkrachten ...

Mesaanval: prof worstelaar overmeesterd dader (video)

Mesaanval: prof worstelaar overmeesterd dader (video)

Pro Wrestler Nick ‘Manic’ McCune schoot de politie te hulp die een verdachte die mes ...

19-jarig karate talent Idar Wederfoort timmert hard aan de weg

Foto Facebook Tijdens de in december in Venetië gehouden Karate Youth League van de WKF, ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT