Moord op bekende kickbokser: Daders bekennen schuld Nieuws
Nieuws

Moord op bekende kickbokser: Daders bekennen schuld

Moord op bekende kickbokser: Daders bekennen schuld

Een man pleitte schuldig aan doodslag op de bekende kickbokser Fau Vake op 16 mei in Auckland, Nieuw-Zeeland. Vake, een teamgenoot van UFC-kampioen Israel Adesanya, stierf nadat hij op straat was aangevallen.

Een van de daders Daniel Havili pleitte schuldig aan doodslag en mishandeling in verband met een aanval op Vake en zijn broer Ika na een fikse ruzie. Tot nu toe werd de naam van Havili uit de pers gehouden door een gerechtelijk bevel. Mededader Siofilisi Paongo verscheen deze week voor de rechtbank met Havili.

Paongo pleit schuldig aan het aanvallen van Ika op 16 mei. Ofa He Mooni Folau heeft ook schuld bekend voor het aanvallen van de gebroeders Vake. Folau werd veroordeeld tot slechts zes maanden huisarrest wat tot flinke woede leidde bij de familie van Vake. Een vierde man, Semise Pomale, is beschuldigd van mishandeling in verband met dit incident.

Laffe aanval

De ruzie op 16 mei zou zijn ontstaan in een cafe voordat deze op straat escaleerde. De Politie zegt dat de gebroeders Vake werden achtervolgd voordat ze meerdere keren werden geslagen. Na de aanval werd Vake naar het ziekenhuis vervoerd en aan de beademing geplaatst. Hij stierf ongeveer een week later. Hij was 25 jaar oud en de vader van een jong kind.

Vake die naast kickbokser prof MMA-vechter was had een toekomst bij de bekende sportbond UFC in het verschiet. Hij trainde bij City Kickboxing Gym, een faciliteit die de thuisbasis is geweest van onder andere UFC-kampioenen Israel Adesanya en Alex Volkanovski. Havili en Paongo zullen op 12 april worden veroordeeld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws