Politieagent geeft zichzelf aan na moord! MMA-fans willen wraak Nieuws
Nieuws

Politieagent geeft zichzelf aan na moord! MMA-fans willen wraak

Politieagent geeft zichzelf aan na moord! MMA-fans willen wraak

Henrique Otávio Oliveira Velozo, de Politieagent beschuldigd van de moord op achtvoudig jiu-jitsu-wereldkampioen Leandro Lo tijdens een concert tijdens een weekend in Sao Paulo, Brazilië, heeft zichzelf aangegeven. Woeste fans van Lo verzamelde zich voor het politiebureau waar de dader vastzit.

Velozo wordt ervan beschuldigd Lo in het hoofd te hebben geschoten vanwege een ruzie over een fles alcohol in de nachtclub Clube Sirio in Brazilië. Getuigen zeiden dat Lo de politieagent, die zelf ook een jiu-jitsu vechter is, vasthield om de situatie onder controle te krijgen. Dit nadat Velozo de fles van Lo's tafel had gepakt.

Brute moord

Ze werden gescheiden en Velozo mocht weer overeind komen, maar liep toen een paar stappen achteruit en schoot Lo in het voorhoofd. Lo werd uren later dood verklaard. UOL meldde maandag dat dit niet de eerste confrontatie van Velozo met de wet was. De politieagent werd schuldig bevonden aan het mishandelen van een collega-agent in een nachtclub in 2017. Hij werd veroordeeld, maar kreeg geen gevangenisstraf.

Op 33-jarige leeftijd veroverde Lo een lange lijst van opmerkelijke kampioenschappen in het jiu-jitsu. Waaronder acht gouden medailles in de IBJJF Worlds. Hij versloeg onder meer Gordon Ryan, Andre Galvao, Gilbert Burns, Felipe Pena en meer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws