Mohammed Jaraya vecht niet op Enfusion Live Abu Dhabi Nieuws
Nieuws

Mohammed Jaraya vecht niet op Enfusion Live Abu Dhabi

Mohammed Jaraya vecht niet op Enfusion Live Abu Dhabi

Enfusion heeft Mohammed Jaraya uitgesloten van deelname aan het Enfusion €100.000 toernooi in december in Abu Dhabi.

Enfusion CEO Edwin van Os vertelde aan CombatPoint dat "The Destroyer" niet zal vechten in het 16-man's toernooi als straf voor zijn gewelddadige uitschieter op 29 april op Enfusion Live 49 in Zoetermeer. Vorige week heeft de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG), de federatie die in Nederland de Enfusion Evenementen begeleid en jureert, Jaraya een schorsing van twee jaar voor zijn acties gegeven die volgde op zijn gevecht met Redouan Laarkoubi. Nadat Jaraya het gevecht verloor, waar een extra vierde ronde voor nodig was, werd 'The Destroyer' woedend en viel hij scheidsrechter Tim van Duijn aan.

Mohammed Jaraya vecht niet op Enfusion Live Abu Dhabi

Verontschuldigingen aan het FOG

"De reacties van Jaraya en het Fighting Talents Den Bosch team zijn onverbiddelijk en kunnen niet worden genegeerd," aldus Van Os. "De laatste jaren hebben we veel gedaan om Mohammed te promoten. Hij is een voorbeeld voor veel mensen, maar realiseerde zich dat niet op dat moment. Nadat we hem hebben gesproken, realiseerde hij zich dit en verontschuldigde zich aan het FOG.

De schorsing van Jaraya is alleen bindend binnen de jurisdictie van de FOG, maar niet er buiten. De 21-jarige staat momenteel gepland om op 30 september tegen Yassin Baitair te vechten in Antwerpen, (België) in de laatste ronde van de -72,5 kg Enfusion League. Vooralsnog is het onzeker of de Marokkaanse vechter daaraan mee zal mogen doen.

Schorsing van grote invloed op zijn carrière

De schorsing heeft een grote invloed op zijn carrière, maar Jan van Looijen (FOG Board Member) heeft duidelijk gemaakt dat hij in bepaalde gebieden kan vechten. We onderzoeken nu de mogelijkheden, omdat de FOG een werkrelatie heeft met België en Marokko. Er zijn alternatieven zoals China, dus u zult hem in sommige landen buiten Nederland wellicht zien, 'aldus Van Os.

"Onze straf staat los van de sanctie van FOG. Natuurlijk waren we ook niet gelukkig met Jaraya's acties, omdat we beeldschade hebben geleden", zegt Van Os. "Het toernooi is in Abu Dhabi, zodat we ook om de FOG kunnen heen hadden gekund, maar we toch besloten deze maatregelen te nemen (tegen Jaraya). We hebben het ook gedaan om een ​​voorbeeld te stellen aan andere vechters, en zo te voorkomen dat het in de toekomst nog eens gebeurt".

Teamleden Jarama ook bestraft

FOG gaf ook Fighting Talents-trainer Hicham El Gaoui een schorsing van zes maanden en Osama El Gaoui een schorsing van drie maanden. Reggae Coutinho werd ook twee maanden geschorst. Maar dit stat los van Enfusion dit hier niets mee zal doen.

"Ik wil de beoordelaars en de scheidsrechters niet te nakomen. Maar als wij ze ook zouden schorsen, zouden we de schorsingen links en rechts blijven doorgeven, "aldus Van Os. "Ik heb er even serieus over nagedacht, maar ik vind het niet erg om Hicham El Gaoui te laten vechten in de -85 kg Enfusion League".

De Enfusion League -85 kg start op 6 september bij Enfusion Live 52 in Zwolle. Hicham El Gaoui is in de eerste ronde voor Ibrahim el Boustati te vechten. Wil je meer weten over het gesprek bekijk dan de bovenstaande video.

Bron: Combat Point

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws