'Moet je zien!' Leven UFC kampioen Mark Hunt verfilmd Nieuws
Nieuws

'Moet je zien!' Leven UFC kampioen Mark Hunt verfilmd

'Moet je zien!' Leven UFC kampioen Mark Hunt verfilmd

Het gevecht van zijn leven, is het autobiografische verhaal van armoede naar rijkdom van Mark Hunt, de Nieuw-Zeelandse MMA-vechter die enorme drempels overwon om UFC-kampioen te worden.

Regisseur Peter Brook Bell brengt een bijna Rocky-achtig traject in beeld en belicht Hunt's carrière terwijl deze alle kanten op draait. In de eerste plaats overwint Hunt een verschrikkelijke jeugd met een gewelddadige vader, gevangenisstraf en een leven aan het randje van de maatschappij.

Randfiguur

Dan komt zijn kans, zijn talent wordt erkend en een vechtsport organisatie haalt hem binnen als een last-minute stand-in voor kickboks gevechten. Maar ondanks dit weinig belovende begin, stijgt hij bijna onmiddellijk naar wereldwijde roem. Hij werd UFC-kampioen en trof daar onder andere de Nederlander Alistair Overeem.

Met zijn toenemend succes komt ook zelf-sabotage, waardoor zijn eigen klim wordt uitgedaagd bij elke stap. Hunt vocht tot de laatst snik bij en tegen de UFC en was te zien in de Japanse K-1 waar hij onder andere tegen kickbokslegende Ernesto Hoost in de ring stond. De film is een 'must see' voor vecht liefhebbers.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws