MMA-vechters nog gevaarlijker door Bare Knuckle Boksen – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA-vechters nog gevaarlijker door Bare Knuckle Boksen

MMA-vechters nog gevaarlijker door Bare Knuckle Boksen

Bare Knuckle Boxing, welke bond of organisatie in Nederland durft het aan?

Ondanks berichten dat de explosieve groei van Bare Knuckle Boksen niet op waarheid zou berusten, lijkt de realiteit toch anders, althans in Amerika en het Verenigd Koninkrijk.

In een persbericht van de Vechtsport Autoriteit was recentelijk te lezen dat de media de groei van het Bare Knuckle Boksen zouden opblazen. Ook werd gesteld dat blote vuist vechten het in Nederland niet levensvatbaar zou zijn.

Grote onzin volgens enkele liefhebbers, zo stelt men: “wat is het verschil tussen full contact karate en Bare Knuckle, daar vecht men toch ook met de blote vuisten. ” Tot er is al jaren een underground scene in Nederland waar Bare Knuckle gevochten wordt, echter buiten het zicht van welke autoriteit dan ook. “Vertellen bronnen onze redactie.

Overstap

Amerikaanse media melden dat MMA-vechters die een overstap maken naar het Bare Knuckle nog gevaarlijker zullen zijn dan men al is. Laat staan als men weer een switch maakt naar het MMA vanuit Bare Knuckle.

Als voorbeeld haalde de website MMA Junkie ex UFC-vechter Johny Hendricks aan. In een kort interview met de site verteld hij:

“Ik heb altijd al eens willen boksen”, vertelde Hendricks aan MMA-junkie Radio. “Het is maar een van die dingen die zo leuk klinkt. Ik hoef alleen maar aan mijn handen te werken. En als ik ooit terug ga naar de MMA-wereld, bedenk dan hoeveel beter mijn handen zullen zijn. “

“Begrijp me niet verkeerd boksen is niet eenvoudig. Maar het feit dat alles wat ik moet doen is me concentreren op één ding in plaats van vijf, heeft het leven een beetje gemakkelijker gemaakt. ”

Pensioen

Hendricks is onlangs gestopt met mixed martial arts maar kreeg al snel de kans om te strijden voor de World Bare Knuckle Fighting Federation, waar hij vecht tegen de Bellator-veteraan Brennan Ward op 9 november in Casper Events Center in Wyoming.

Men ziet vooral een toename van de zogenaamde veteranen onder de MMA-vechters die overstappen naar het Bare Knuckle, Hendricks bijvoorbeeld is de dertig al lang gepasseerd. Het wordt dan ook gezien alsnog even een extreme vechtsport aanpakken en met pensioen gaan. Maar ook vechters die terug komen uit pensioen en nog even de ring in willen.

Leeftijd

Tot nu toe zijn er in Nederland geen officiële Bare Knuckle wedstrijden geweest, animo is er wel. Zo links en rechts laten vechters weten het wel aan te durven, maar of men het gesanctioneerd krijgt is de vraag, zeker met de weg die men in Nederland is ingegaan met het beschermen van het lichaam bij vechtsporten.

Bekijk ook

Video: Publiek knokt er op los bij UFC 262 wedstrijd

Op de tribunes van het Toyota Center braken gevechten uit,

KRAK: Andre Muniz BREEKT arm van Ronaldo Souza op UFC 262

Ronaldo Souza kon met een gebroken arm naar huis afgelopen nacht

Zelfmoord bekende Thaibokser die 200 gevechten had in de ring

De Thaibokser nam naar verluidt zijn eigen leven

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page