Home / Nieuws / MMA-vechter slaat twee ‘kungfu meesters’ knock-out (video)

MMA-vechter slaat twee ‘kungfu meesters’ knock-out (video)

In China liepen de gemoederen flink op toen bleek dat afgelopen weekend niet 1 maar 2 wannabe kungfu meesters werden verslagen.

“A Hu”, is een Chinese MMA-vechter die afgelopen weekend in het nieuws kwam met het uitschakelen van een nep-wing chun “meester”. Het blijkt echter dat hij eigenlijk twee fraudeurs in één nacht heeft ontmaskert, en opmerkelijk genoeg beide in 72 seconden heeft verslagen.

Hu ging viral nadat hij de oude rivaal Ding Hao van Xu Xiaodong in een kickboks-wedstrijd knock-out kreeg en hem met een wrede headkick op het canvas liet vallen. Echter dook er kort na het gevecht nog een video op in de Chinese sociale media, welke onthulde dat hij dezelfde dag ook tegen een tai chi-meester knokte die Song De Cai heette.

Imago schade

Ook dit gevecht eindige in een knock-out overwinning voor Hu en ook nog eens in 72 seconden net als het gevecht tegen de Wing Chun meester. In China worden dit soort gevechten niet echt warm ontvangen, zo wil het Chinese bewind het KungFu hoog houden.

ZIE OOK >> Chinese MMA-vechter veroordeeld tot derderangs burger

De eerder genoemde MMA-vechter Xu Xiaodong werd zelfs het Chinese staatsburgerschap ontnomen omdat hij met zijn meerdere overwinningen op kungfu meesters de tradities en de reputatie van het land zou hebben geschaad.

Bekijk ook

GEWOND: Mike Tyson loopt nare blessure op tijdens training

Mike Tyson heeft een snee van een aantal centimeter boven zijn oog opgelopen. De legende ...

ONTSLAG: Slaande ruzie kampioen Jon Jones & UFC baas White

UFC Kampioen Jon Jones noemt Dana White ‘een fucking-leugenaar’. En vraagt ​​om zijn ontslag ”jammer ...

Belangrijkste sponsor en UFC gaan uit elkaar

De samenwerking tussen UFC en Reebok zal naar verwachting dit jaar aflopen. Er zijn gesprekken ...