Home / Nieuws / MMA-vechter slaat twee ‘kungfu meesters’ knock-out (video)

MMA-vechter slaat twee ‘kungfu meesters’ knock-out (video)

In China liepen de gemoederen flink op toen bleek dat afgelopen weekend niet 1 maar 2 wannabe kungfu meesters werden verslagen.

“A Hu”, is een Chinese MMA-vechter die afgelopen weekend in het nieuws kwam met het uitschakelen van een nep-wing chun “meester”. Het blijkt echter dat hij eigenlijk twee fraudeurs in één nacht heeft ontmaskert, en opmerkelijk genoeg beide in 72 seconden heeft verslagen.

Hu ging viral nadat hij de oude rivaal Ding Hao van Xu Xiaodong in een kickboks-wedstrijd knock-out kreeg en hem met een wrede headkick op het canvas liet vallen. Echter dook er kort na het gevecht nog een video op in de Chinese sociale media, welke onthulde dat hij dezelfde dag ook tegen een tai chi-meester knokte die Song De Cai heette.

Imago schade

Ook dit gevecht eindige in een knock-out overwinning voor Hu en ook nog eens in 72 seconden net als het gevecht tegen de Wing Chun meester. In China worden dit soort gevechten niet echt warm ontvangen, zo wil het Chinese bewind het KungFu hoog houden.

ZIE OOK >> Chinese MMA-vechter veroordeeld tot derderangs burger

De eerder genoemde MMA-vechter Xu Xiaodong werd zelfs het Chinese staatsburgerschap ontnomen omdat hij met zijn meerdere overwinningen op kungfu meesters de tradities en de reputatie van het land zou hebben geschaad.

Bekijk ook

Moeder Natalee Holloway helpt in zaak vermiste dochter UFC-vechter

Beth Holloway (R) helpt mee in de zoektocht c is de moeder van Natalee die ...

Rico Verhoeven doet trucje: ‘Reacties branden los’

Je moet als bekende Nederlander of sporter toch echt wel een groot incassering vermogen bezitten. ...

OPGEPAKT: Ontvoerder dochter UFC-vechter in de kraag gevat

De gezochte man in verband met de zaak van de vermiste Aniah Blanchard is in ...