MMA-vechter slaat twee ‘kungfu meesters’ knock-out (video) – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA-vechter slaat twee ‘kungfu meesters’ knock-out (video)

MMA-vechter slaat twee ‘kungfu meesters’ knock-out (video)

In China liepen de gemoederen flink op toen bleek dat afgelopen weekend niet 1 maar 2 wannabe kungfu meesters werden verslagen.

“A Hu”, is een Chinese MMA-vechter die afgelopen weekend in het nieuws kwam met het uitschakelen van een nep-wing chun “meester”. Het blijkt echter dat hij eigenlijk twee fraudeurs in één nacht heeft ontmaskert, en opmerkelijk genoeg beide in 72 seconden heeft verslagen.

Hu ging viral nadat hij de oude rivaal Ding Hao van Xu Xiaodong in een kickboks-wedstrijd knock-out kreeg en hem met een wrede headkick op het canvas liet vallen. Echter dook er kort na het gevecht nog een video op in de Chinese sociale media, welke onthulde dat hij dezelfde dag ook tegen een tai chi-meester knokte die Song De Cai heette.

Imago schade

Ook dit gevecht eindige in een knock-out overwinning voor Hu en ook nog eens in 72 seconden net als het gevecht tegen de Wing Chun meester. In China worden dit soort gevechten niet echt warm ontvangen, zo wil het Chinese bewind het KungFu hoog houden.

ZIE OOK >> Chinese MMA-vechter veroordeeld tot derderangs burger

De eerder genoemde MMA-vechter Xu Xiaodong werd zelfs het Chinese staatsburgerschap ontnomen omdat hij met zijn meerdere overwinningen op kungfu meesters de tradities en de reputatie van het land zou hebben geschaad.

Bekijk ook

‘Motherf*cker’: Autodief GEMEPT door UFC’er Derrick Lewis

De vechter moest in actie komen om te voorkomen dat een man in zijn auto in zou breken.

Spoedje: Fury vs. Wilder 3 op 24 juli in Las Vegas

Bob Arum, bokspromotor zegt dat Top Rank het Allegiant Stadium in Las Vegas heeft gereserveerd voor een derde Fury versus Wilder clash

Glory kampioen Alex Pereira geeft wereldtitel op

Alex Pereira en Artem Vakhitov zullen op 17 juli een herkansing met elkaar aangaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page