MMA-vechter ontwaakt na 196 dagen uit coma na mislukte afval poging Nieuws
Nieuws

MMA-vechter ontwaakt na 196 dagen uit coma na mislukte afval poging

MMA-vechter ontwaakt na 196 dagen uit coma na mislukte afval poging

Hartaanval

De 21-jarige vechter versloeg Marcos Silva in zijn amateurdebuut als lichtgewicht in mei 2017 en stond tegenover dezelfde tegenstander op 145 pond afgelopen januari. Alexandre Pereira Silva werd onwel in een bubbelbad in een motel toen hij probeerde de laatste kilo's kwijt te raken, hij werd naar een nabijgelegen ziekenhuis werd waar hij een hartaanval kreeg.

Na meer dan twee maanden met orgaan falen en in een zware coma te hebben gelegen, herstelt de MMA-vechter zich langzaam. De organen van Silva werken weer en hij heeft niet langer een machine nodig om hem te helpen ademen. Hij is uit zijn coma en kan zelfstandig eten. "We zien dat hij probeert te praten, maar de tracheotomie staat hem nog niet toe", vertelde Silva's vader Magno Pereira donderdag tegen de pers.

Hoge kosten

Pereira en zijn vrouw, Eliane, hebben 550 kilometer gereisd van Nanuque naar Rio de Janeiro om te zien hoe hun zoon in januari zijn profdebuut zou maken en zijn nog niet naar huis teruggekeerd. Silva's ouders wonen in een huurappartement in Catete, waar Pereira woonde sinds hij naar Rio verhuisde om te trainen bij Nova Uniao.

De kosten zijn hoog, vooral omdat de leermarkt waar Pereira zijn geld verdient het niet zo goed doet in vergelijking met 2017. De zakenpartner van Pereira zorgt voor hun bedrijf in Nanuque terwijl Pereira in Rio de Janeiro blijft om zijn zoons herstel te volgen, maar hij heeft bijna zeven maanden niet gewerkt, dit heeft hem gedwongen zijn vrachtwagen en een boerderij te koop te zetten.

Jose Aldo

"Ik zal alles doen voor Alexandre en zijn herstel," zei Pereira. "We zien dat hij beter wordt. Alles wat het gezondheidsplan niet dekt, zullen we betalen, zelfs als we alles wat we hebben moeten verkopen. " Shooto Brazil-president en nu voormalig Nova Uniao baas Andre Pederneiras, evenals UFC-ster Jose Aldo, hebben de MMA-jager in het ziekenhuis meerdere keren bezocht, zei Pereira.

"Het doet er niet toe, we zullen overal voor hem gaan," zei Pereira. "We zullen alles wat we hebben verkopen en hem de beste behandeling vinden." Wat betreft de toekomst van Silva, dat valt nog te bezien. Het is een lange weg voordat hij weer kan lopen, maar Pereira is ervan overtuigd dat zijn zoon op een dag zijn verhaal kan vertellen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws