Home / Nieuws / MMA vechter Mehmet Yüksel tekent contract met Bellator

MMA vechter Mehmet Yüksel tekent contract met Bellator

Mehmet Yüksel tekent Bellator contract en maakt debuut op Bellator 196 in Boedapest

Mehmet Yüksel is het nieuwste lid van het Bellator vechters team. De 37-jarige Turks – Duitse vechter uit Hamburg heeft een contract getekend met de Amerikaanse organisatie en zal bij Bellator 196 in Boedapest zijn debuut maken tegen de Hongaarse tiener Norbert Növényi.

MMA vechter Mehmet Yüksel tekent contract met Bellator

Grote eer voor Mehmet Yüksel

De Hamburger heeft deze week een contract getekend met Bellator MMA en zal zijn debuut maken voor de organisatie binnem vier weken. De toewijding van Yüksel komt als een verrassing. De van oorsprong Turkse vechter is sinds 2016 niet meer in de MMA-kooi actief geweest en verloor zijn laatste twee duels. Yüksel begon zijn vechtsport carrière als worstelaar en stapte later over naar het Grappling en werd in 2013 gekroond tot DGL kampioen voordat hij zijn succesvolle MMA debuut bij Superior FC maakte. Nu stapt hij dus over naar Bellator.

Bevestiging van mijn kunnen

“Ik was erg blij en verbaasd toen ik hoorde dat ik werd voorgesteld om mogelijk te komen vechten bij Bellator,” zei Yüksel. “Zonder er veel over na te denken, nam ik het als een bevestiging van mijn kunnen. Alleen goede vechters worden uitgenodigd voor dergelijke grote evenementen en het is waarschijnlijk een droom van elke vechter om deel te nemen aan zo’n groot toernooi. ”

De kooi in tegen de 18-jarige Norbert Növényi Jr.

Yüksel ontmoet op Bellator de slechts 18-jarige Norbert Növényi Jr. De tiener is de zoon van Hongaarse volks held Norbert Növényi, die in 1980 goud bij de Zomerspelen mee naar huis nam in het Grieks-Romeins worstelen in Moskou, en boekte later successen in het kickboksen en MMA. Növenyi Jr., die traint bij de Shootfighters in Londen, maakte zijn succesvolle MMA-debuut in februari met een snelle overwinning. In Boedapest geniet hij van thuisvoordeel.

Bellator 196 vindt plaats op 6 april in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. In het hoofdgevecht staan ​​de onverslagen featherweights James Gallagher en Adam Borics tegenover elkaar. Verdere gevechten tussen de Nederlandse kickbokser Denise KielHoltz tegen Lena Ovchiynnikova en Brian Moore tegen Giorgio Belsanti zijn inmiddels bevestigd.

Bekijk ook

Ierse premier neemt afstand van UFC-ster Conor McGregor

Ierse premier neemt afstand van UFC-ster Conor McGregor

De premier van Ierland, Leo Varadkar, wil niet geassocieerd worden met Conor McGregor en zijn ...

Hesdy Gerges: 'ik overwoog te stoppen met vechten'

Mysterieuze post Hesdy Gerges: ‘stopt’ hij met vechten?

Vandaag plaatste de kickbokser en MMA-vechter Hesdy Gerges een bericht op zijn Instagram met een ...

Mager ventje probeert MMA trucje tegen ruziezoeker

Mager ventje probeert MMA trucje tegen ruziezoeker (video)

Soms kunnen discussies verhit oplopen of het irritatie punt bereikt worden door constant uitdagen. In ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT