MMA vechter blind na scheuren oog tijdens gevecht Nieuws
Nieuws

MMA vechter blind na scheuren oog tijdens gevecht

MMA vechter blind na scheuren oog tijdens gevecht

Opzettelijk

"Ik weet dat veel vrienden contact hebben gezocht en het is zo moeilijk om individueel op elke persoon te reageren ... daarom hebben we besloten om iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te stellen. Hoewel ik zeker weet dat het geen opzettelijke blessure was, werd de basis van de duim van zijn tegenstanders in principe naar boven gericht en in de oogkas geduwd, waardoor het oog scheurde," aldus Stevens management.

FOTO: Instagram duidelijk te zien hoe de duim in het oog drukt van Stevens.
FOTO: Instagram duidelijk te zien hoe de duim in het oog drukt van Stevens.

Cody ging naar de oogarts in Cleveland na het scheuren van zijn rechteroog bol op zaterdag 18 augustus, hij onderging met spoed een chirurgische ingreep de dag erna. Tot aan vandaag is het oog nog steeds gevuld met bloed, waardoor het moeilijk te zien is of vast te stellen wat er nog meer gerepareerd moet worden. "Het risico op infectie is nog steeds erg hoog en een groot probleem, wat kan resulteren in verwijdering van het oog en verspreiding naar het niet-aangedane oog, waardoor problemen daar ook kunnen ontstaan. het ongemak, pijn en irritatie zullen de komende weken problematisch worden," volgens de artsen.

Operaties

Samen met dat hij te maken heeft met ernstige lichtgevoeligheid, zelfs in het niet-aangetaste oog, moet Stevens proberen te ontspannen en zijn ogen te laten rusten gedurende de dag. De weg is lang en de artsen denken dat er in de toekomst minstens nog een operatie plaats zal moeten vinden, zo niet meer. Hij wordt geadviseerd om te rusten en zijn activiteiten aanzienlijk te beperken.

"Hij kon vandaag wat licht zien bij de dokter, ondanks het bloed, maar is niet in staat om bewegingen of vormen te detecteren. We blijven bidden en blijven positief ... en we vragen al onze vrienden en familie hetzelfde te doen." Aldus een woordvoerder van de familie van Stevens.

Meer regels

Laten wij hopen dat hij goed hersteld, een blessure als deze is een hoog risico. Er gaan stemmen op om de regulering bij MMA gevechten aan te scherpen. Zo zouden andere handschoenen waar de gehele hand bedekt is dit soort ernstige blessures moeten voorkomen. MMA is nou eenmaal een hoog risico sport echter kunnen ongelukken als dit altijd gebeuren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws