Schande! Bekende MMA-vechter cel in voor opkomen rechten
Home / Nieuws / Schande! Bekende MMA-vechter cel in voor opkomen rechten

Schande! Bekende MMA-vechter cel in voor opkomen rechten

Alexei Kudin, de bekende Wit-Russische MMA-vechter krijgt gevangenisstraf voor deelname aan pro-democratische protesten. De vechter die naar Moskou was gevlucht is inmiddels uitgeleverd en heeft een gevangenisstraf van twee en een half jaar opgelegd gekregen.

De voormalig wereldkampioen kickboksen en MMA, Kudin die vooral bekend is vanwege zijn deelname aan de M-1 Global zwaargewicht divisie. Werd enkele maanden geleden in Moskou vastgehouden nadat hij was gevlucht voor politieke vervolging in Wit-Rusland. De internationale politiek spreekt schande van de werkwijze van het land.

Gevlucht

Terwijl hij in hechtenis zat, werd Kudin naar verluidt “geslagen en beschoten met rubberen kogels”. Hij werd uiteindelijk twee weken later onder huisarrest vrijgelaten in afwachting van verder onderzoek naar zijn rol in de massale protesten. Kudin sloeg zijn proces in november 2020 over en vluchtte naar Rusland, waar hij uiteindelijk werd vastgehouden en in juli 2021 terugkeerde naar Wit-Rusland.

Als Wit-Russen schuldig worden bevonden aan het in diskrediet brengen van de staat, riskeren ze een gevangenisstraf van vier jaar. Onlangs gaf Olympisch sprinter Kristina Timanovskaya zichzelf over aan de Japanse politie. Dit nadat ze door het Wit-Russische Olympisch comité met geweld naar het vliegveld was gebracht, wegens kritiek op haar coaches. Sindsdien heeft ze een Pools humanitair visum gekregen.

Bekijk ook

Mikey Garcia ten onder tegen Underdog Sandor Martin

Sandor Martin deed afgelopen nacht wat veel boksfans niet hadden voorwacht.

In 5 sec ‘KO’! Vechter met TURBO stoot omver gemept (video)

Vagab Vagabov is een naam om niet te vergeten.

UFC-Ster McGregor breekt neus bekende DJ! ‘Levensgevaarlijk’

Het ging goed fout

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page