MMA: UFC vechter geschorst tot 2044 na extra sanctie Nieuws
Nieuws

MMA: UFC vechter geschorst tot 2044 na extra sanctie

MMA: UFC vechter geschorst tot 2044 na extra sanctie

Distrbutie

In 2012 was Borella het middelpunt van een politieonderzoek dat zich concentreerde rond de stad Piacenza. Na een twee jaar durend onderzoek met de codenaam "Flanker Operazione" naar Borella en haar toenmalige vriendje, rugby speler Filippo Maserati, werd zij gearresteerd met 33 anderen en beschuldigd van distributie en verkoop van cannabis en cocaïne in een breed scala van locaties in het gebied rond Piacenza. Wegens het verspreiden van drugs in nachtclubs en bars, evenals sportlocaties, bij rugby en voetbalwedstrijden.

Van Borella werd gezegd dat zij de verkoop van drugs in de sportschool, waar ze trainde in handen had. Maar dat was niet het einde van het verhaal voor Borella. Door haar positie als atleet, viel ze onder de auspiciën van het Italiaanse Olympisch Comité (CONI) en in 2014 werd zij en Maserati al 15 jaar geschorst tot 2029, op grond van artikel 2.7 van de WADA-code, met name voor de handel in verboden stoffen.

Extra schorsing

Daar bleef het echter niet bij voor Mara. In 2018 word zij aangeklaagd door het Italiaanse Antidopingagentschap voor nog twee schendingen. Ten eerste: overtreding van artikel 4.12.3 van de Italiaanse Antidopingcode (NSA). Ze wordt ook beschuldigd van het schenden van artikel 8 van dezelfde code die het gebruik van Italiaanse sportfaciliteiten verbiedt terwijl ze een schorsing heeft.

Als gevolg daarvan heeft de Italiaanse Anti Doping Agency Borella geschorst voor nog eens 15 jaar, te beginnen bij het verstrijken van de oorspronkelijke schorsing die loopt tot juni 2029, en de extra schorsing die loopt tot het jaar 2044. Het is op dit moment onduidelijk hoe dit haar UFC-carrière zal beïnvloeden. De UFC is geen ondertekenaar van de WADA-code en is daarom niet verplicht om schorsingen van andere instanties in acht te nemen. USADA heeft misschien andere ideeën.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws