MMA-stijl body slam: ijshockeyer loopt hersenletsel op Nieuws
Nieuws

MMA-stijl body slam: ijshockeyer loopt hersenletsel op

MMA-stijl body slam: ijshockeyer loopt hersenletsel op

Wellicht een bericht wat u niet snel verwacht had te lezen op onze site, maar wij wilden u deze niet onthouden. Tijdens een hockeywedstrijd in de Synerglace Ligue Magnus (Franse competitie), voerde ijshockeyer Holden Anderson een wel heel onverwachte MMA-move uit.

Het eigen team van Anderson veroordeelde de actie van hun teamgenoot en hij werd dan ook per direct geschorst. Anderson die naast hockey ook aan vechtsport doet om fit te blijven verwondde tegenstander Julien Desrosiers dusdanig, dat deze er licht hersenletsel aan overhield.

Verboden sport

Desrosiers verloor voor langere tijd het bewustzijn, liep een acromioclaviculaire verstuiking op en zag zijn seizoen voortijdig aflopen. Holden Anderson is in afwachting van het besluit van de Commissie voor inbreuken op de spelregels (CIRJ) niet toegestaan te spelen.

Desrosiers is een van de topscorers in de geschiedenis van de Synerglace Ligue Magnus. Met dit incident liep in Frankrijk waar het MMA verboden is de discussie op over contactsporten. En riep men op nog strenger te gaan toezien.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws