Home / Nieuws / MMA-stijl body slam: ijshockeyer loopt hersenletsel op

MMA-stijl body slam: ijshockeyer loopt hersenletsel op

Er zijn meerdere sporten die als bruut omschreven kunnen worden, maar er een combinatie van twee gemaakt wordt kan het problemen betekenen.

Wellicht een bericht wat u niet snel verwacht had te lezen op onze site, maar wij wilden u deze niet onthouden. Tijdens een hockeywedstrijd in de Synerglace Ligue Magnus (Franse competitie), voerde ijshockeyer Holden Anderson een wel heel onverwachte MMA-move uit.

Het eigen team van Anderson veroordeelde de actie van hun teamgenoot en hij werd dan ook per direct geschorst. Anderson die naast hockey ook aan vechtsport doet om fit te blijven verwondde tegenstander Julien Desrosiers dusdanig, dat deze er licht hersenletsel aan overhield.

Verboden sport

Desrosiers verloor voor langere tijd het bewustzijn, liep een acromioclaviculaire verstuiking op en zag zijn seizoen voortijdig aflopen. Holden Anderson is in afwachting van het besluit van de Commissie voor inbreuken op de spelregels (CIRJ) niet toegestaan te spelen.

Desrosiers is een van de topscorers in de geschiedenis van de Synerglace Ligue Magnus. Met dit incident liep in Frankrijk waar het MMA verboden is de discussie op over contactsporten. En riep men op nog strenger te gaan toezien.

Bekijk ook

Halsband tegen hersenletsel bij vechtsporters goedgekeurd (video)

CNN meldt dat een halsband, ontworpen om traumatisch hersenletsel te voorkomen, goedgekeurd is door de ...

Spuugzat: Glory kampioen Meksen is er helemaal klaar mee

Anissa Meksen de voormalige Superbantam gewicht kampioene bij GLORY Kickboxing, is er redelijk klaar mee. ...

Selfie verraad man die MMA-vechter vermoorde in sportschool

Marcos Antonio Alvarez (37), blijft hechtenis na te zijn beschuldigd van de moord op MMA-vechter ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page