MMA ONE Championship schaft Weight Cutting af - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA ONE Championship schaft Weight Cutting af

MMA ONE Championship schaft Weight Cutting af

MMA kampioenschap schaft Weight Cutting af, nooit meer extreem afvallen voor een wedstrijd.

Berichten wij al eerder op de risico’s van het zogenaamde “Weight Cutting” vrij vertaal het extreem snel afvallen voor een gevecht, blijken ogen open te gaan bij de verschillende vecht divisies. Naar nu blijkt komen er geluiden uit de vechtsport wereld om “Weight Cutting” uit te bannen dan wel te beperken.

MMA ONE Championship schaft Weight Cutting af

Dynasty of Heroes verbiedt Weight Cutting

Sechts een paar minuten tijdens de officiële staredowns voor “Dynasty of Heroes”, draaide een mixed martial arts (MMA) fan zich naar me om te vragen waar de officiële weggingen plaatsvonden. Simpel antwoord die waren er niet.

Vechters die onder de ONE Championship divisie moeten nog steeds aan gewicht eisen voldoen, maar dramatische schommelingen in lichaamsgewicht zijn tegen het beleid en resulteren in automatische gevecht annuleringen.

Atleten zijn verplicht om te vechten op hun dagelijkse gewicht.

“We hebben niet de termijn gesteld gewicht te verliezen gesteld simpelweg omdat er geen extreem gewicht verloren mag worden, zegt  “ONE Championship Vice President Rich Franklin. “Wij hebben een systeem ontwikkeld waarop we willen dat onze atleten wegen. De enige manier waarop we ervoor kunnen zorgen dat ze eigenlijk zullen vechten in de juiste gewicht klasse, is door hydratatie te testen”.

“We maken gebruik van een instrument om het soortelijk gewicht van de urine te testen, die test geeft aan hoeveel opgeloste stoffen zich in hun urine bevindt,” vervolgde hij. “Uiteraard, hoe meer [opgeloste stoffen] je hebt, hoe droger je bent”.

Vechters worden meerdere keren voor zowel het gewicht en hydratatie getest tijdens de gevecht week. Onvermogen om adequate niveaus van hydratatie te bereiken zal ook resulteren in extra, event-dag testen.

105 procent van de tegenstander wegen

“We zullen niet toestaan ​​dat onze atleten die vechten te uitgedroogd zullen zijn”, zei Franklin. “Maar als ze toevallig overgewicht hebben, als ze gehydrateerd zijn door extra te drinken, en misschien een half pond over of iets dergelijks te zwaar kunnen zijn, kunnen we onderhandelen over een streef gewicht. We hebben daar parameters voor. Ze moeten ten minste 105 procent van het gewicht van hun tegenstander zijn”.

Vechters die op het laatste ONE sportevenement in Singapore aantraden waren in staat om gemakkelijk de week voor het gevecht te doorstaan zonder de ontberingen van het extreem afvallen, volgens de voormalig UFC middengewicht kampioen, brengt dit gezondere atleten en uiteindelijk betere prestaties terug in de ring.

Weight Cutting mindset veranderen moeilijk

Het is echt moeilijk om de atleten om zich te ontdoen van dit hele mentaliteit van “Weight Cutting” (het extreem verliezen van gewicht). Het is zo ingebakken bij hen om het in korte tijd ongedaan te maken, en het is echt heel problematisch voor onze industrie.

Lees hier ons eerdere artikel over Weight Cutting….

Bekijk ook

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Bellator MMA-bantamgewicht vechter Danny Sabatello won gisteravond.

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Aerdake Apaer had een geweldige manier om zijn eerste MMA-overwinning te behalen.

MMA-ster Brendan Loughnane vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

1 Miljoen! MMA-ster vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

Brendan Loughnane vocht zich gisteravond door een brute oogblessure om door te gaan naar $ 1 miljoen winner-take-all PFL-play-offs.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page