Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ZWAAR PISSIG: UFC-vechter sleept Facebook voor de rechter

ZWAAR PISSIG: UFC-vechter sleept Facebook voor de rechter

Een voormalige UFC-vechter klaagt Facebook aan omdat deze hem van het social media kanaal heeft verwijderd.

Nick Catone zegt dat het besluit van het sociale netwerk om zijn account te verwijderen zijn vrije meningsuiting schendt en zijn bedrijf vernietigt, een sportschool in New Jersey die hij promootte en adverteerde op Facebook. Het social media kanaal verwijderde de vechter nadat deze beweerde dat zijn zoontje gestorven was door vaccinaties.

Catone’s zoontje, Nicholas, stierf in mei 2017, volgens de rechtszaak die donderdag bij de federale rechtbank in Manhattan is aangespannen. Na de dood van zijn zoon begon Catone een dagelijks dagboek op Facebook, waarin hij regelmatig over zijn zoon sprak en de schuld gaf aan anti ziekte vaccins voor de bijdrage aan diens dood.

Miljarden bedrag

Op 24 februari verwijderde Facebook het account van Catone zonder uitleg. Catone zegt dat hij daardoor ‘al zijn herinneringen en foto’s die hij van zijn zoon had’ op Facebook heeft verloren. Vorig jaar kondigde Facebook een beleid aan dat bedoeld is om verkeerde informatie over vaccins te bestrijden. Als onderdeel van het beleid zei het dat het accounts van recidivisten zou uitschakelen.

Facebook’s censuur van voorstanders van vaccinatie “belichaamt zijn categorische poging om tegemoet te komen aan de farmaceutische industrie”, zei Catone in de rechtszaak. Catone eist $5 miljard schadevergoeding, omdat dit bedrag onvoldoende lijkt om Facebook af te schrikken, vraagt ​​de aanklager de jury om een ​​bedrag dat aanzienlijk hoger is dan dat bedrag.

Bekijk ook

MMA-vechter bijna levend verbrand door infrarood sauna

UFC vechter Rafael dos Anjos onthulde een bizar verhaal over het proberen gewicht te verliezen ...

De reden waarom UFC Baas White locatie UFC 249 geheim houdt

Dana White de grote baas van de UFC gaf maandagnacht de nieuwe fight card voor ...

UFC-vechter met coronavirus: ‘Mijn hele familie heeft het’

Weltergewicht MMA-veteraan Erick Silva herstelt samen met zijn familie van coronavirus. In een recent interview ...