ZONDER GENADE: Ontslagen UFC-vechter doorbreekt stilte – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ZONDER GENADE: Ontslagen UFC-vechter doorbreekt stilte

ZONDER GENADE: Ontslagen UFC-vechter doorbreekt stilte

ZONDER GENADE: Ontslagen UFC-vechter doorbreekt stilte

Ray Borg heeft zijn eerste openbare verklaring afgelegd sinds zijn UFC-ontslag. Hij werd genadeloos aan de kant gezet maar zegt, “ik kom terug”.

Vorige week zette de UFC Borg zonder pardon op straat. Reden, zijn gevecht tegen Nathan Maness werd afgelast. Waarom Borg er uit moest is niet bekend gemaakt. Wel dat dit de tweede keer in korte tijd was dat Borg niet kon vechten.

In juni vertrok Borg halsoverkop en twee dagen verwijderd van zijn wedstrijd tegen Merab Dvalishvili, naar huis. Dit deed hij om persoonlijke redenen, het zoontje van Borg is al vanaf zijn geboorte ziek. Maar nu treed de vechter naar buiten en gaf zelf een verklaring af.

Het is tijd

“Ik denk dat het tijd is om de stilte te doorbreken. 6 wilde jaren bij de UFC, ik heb in deze tijd enkele hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Sean Shelby, Mick Maynard en Dana White hebben me echt waanzinnig goed behandeld en hebben me zoveel kansen gegeven om mijn spullen bij elkaar te krijgen en dat is me niet gelukt,”aldus Borg.

“In de afgelopen 2,5 jaar hebben mijn vrouw en ik zoveel doorgemaakt, zo veel dat de meeste mensen niet eens konden begrijpen hoe we de dag doorkomen. Van ons eerstgeboren kind dat elke dag gevaar loopt voor een hersenoperatie, tot het moeten krijgen van de voogdij over een zeer onrustig 8-jarig meisje. “

Zware tijd

“Helaas heb ik me door al deze worstelingen laten beïnvloeden tijdens enkele van de belangrijkste momenten in mijn carrière. Ik ben gedwongen om afscheid te nemen van de UFC, maar ik ben ook dankbaar voor alle coole ervaringen die ik door de jaren heen heb opgedaan.”

“Ik heb wat fysiologische shit die ik moet uitzoeken voordat ik weet wat mijn volgende zet is, dus dit is geen afscheidsbericht maar eerder een tijdelijke pauze totdat ik beter terug kan komen. “

Zeer dankbaar

“Ik wil ook mijn team bedanken dat ze bij me stonden, dit alles sterkte mij, ik wil ook mijn manager Ali Abdelaziz bedanken voor het altijd achter mij staan, hoe moeilijk het ook was, hij is er altijd voor me geweest. Ik zal terug komen.”

Ondanks de problemen kende Borg ook successen. Hij miste drie keer het gewicht voor een wedstrijd maar won deze wel. Zijn zoontje lijdt aan hydrocephalus, een hersenaandoening. Daardoor moet Borg zijn prioriteiten stellen. Maar zoals hij zegt komt hij terug, zoals het een echte vechter betaamd.

Bekijk ook

📺 KIJKEN VANDAAG EN MORGEN: Gevechten die je niet wilt missen

Het weekend staat voor de deur en voor de vecht fans betekent dit veelal interessante gevechten en events.

Spoorloos: Verbrande vechter ontvoerd uit ziekenhuis

De vechter die deze week gewond werd geraakt bij een bomaanslag is nu ook ontvoerd

Opgefokte Fury gaat los: ‘Fuck off, volgende vraag”

Tyson Fury kan niet zekerder van zichzelf zijn als dat hij nu is

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page