Zo begon UFC 30 jaar terug! 'Met 1 Nederlandse vechter' (video) MMA Nieuws
MMA Nieuws

Zo begon UFC 30 jaar terug! 'Met 1 Nederlandse vechter' (video)

Zo begon UFC 30 jaar terug! 'Met 1 Nederlandse vechter' (video)

UFC 1 was een gebeurtenis die het vechtsportlandschap voorgoed veranderde. De eerste keer dat de vechtsportorganisatie een event bracht smaakte meteen naar meer. Er stonden slecht 2 buitenlandse vechters op het programma waaronder de Nederlander Gerard Gordeau.

Het Ultimate Fighting Championship (UFC) werd tot leven gebracht op 12 november 1993 in Denver, Amerika. Waar vechters uit verschillende disciplines werden samengebracht in een eendaags toernooi om de beste vorm van man-tegen-man-gevechten te bepalen. Met 1 Nederlander savate stylist Gerard Gordeau.

Miljarden industrie

Tien mannen, acht kwartfinalisten en twee plaatsvervangers, kwamen de kooi binnen zonder een stevige greep op wat er zou gaan gebeuren. Royce Gracie liet de wereld kennismaken met Braziliaans jiu-jitsu en versloeg drie tegenstanders in minder dan vijf minuten om samen de laatste man te worden.

De UFC heeft sindsdien meer dan 600 evenementen georganiseerd en is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf, en het is allemaal terug te voeren op een bloedige vrijdag in november, bijna 30 jaar geleden.

Tegenwoordig is de UFC een miljarden bedrijf aangevoerd door Vechtbaas Dana White en hebben meerdere Nederlanders in de kooi gestaan. Een van de grote namen is Alistair Overeem die zaterdag tegenover Badr Hari staat op Glory Collision 4. Bekijd

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws