Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Zieke actie: Greg Hardy’s UFC-debuut had niet veel slechter kunnen aflopen

Zieke actie: Greg Hardy’s UFC-debuut had niet veel slechter kunnen aflopen

Het besluit van de UFC om Greg Hardy in het hoofdevenement van zijn historische eerste evenement op ESPN te plaatsen, was niet alleen controversieel maar eindigde ook nog eens teleurstellend.

Controverse heerste alom omtrent Hardy vanwege eerdere aanklachten wegens huiselijk geweld in 2014, maar ook omdat Hardy met slechts drie gevechten op zijn naam de UFC-achthoek binnenstapte met nauwelijks ervaring.

Hardy’s zwakke punten waren duidelijk te zien in zijn UFC-debuut zaterdagnacht, zijn gevecht tegen Allen Crowder eindigde met een illegale knie-aanval die tot zijn diskwalificatie leidde.

Verrot gescholden

Hardy werd tijdens zijn entree uitgejouwd door de menigte in het Barclays Center. Hij slaagde er in een paar krachtige stoten uit te delen in de eerste ronde. Echter maakte Crowder gebruik van de onervarenheid van Hardy op de grond en beheerste hij de openingsronde.

Hardy bleek na deze aanval in de eerste minuut te zijn verrast, omdat hij nooit eerder meer dan één ronde gevochten heeft in een van zijn drie eerdere professionele MMA-gevechten.

Illegale actie

Later in de ronde versufte Hardy zijn tegenstander Crowder, met een illegale knie naar het hoofd. Vechters mogen een tegenstander niet naar het hoofd knieën of schoppen als ze op de grond zitten of liggen. De scheidsrechter zei onmiddellijk dat Hardy gediskwalificeerd zou worden als Crowder niet door kon gaan.

LEES OOK: UFC Brooklyn: Celjudo slaat Dillashaw knock-out

Crowder bleef op de mat liggen terwijl hij medisch werd verzorgd, het gevecht kon niet verder doorgaan. Verschillende UFC-vechters hebben Hardy op sociale media veroordeeld over zijn illegale knie techniek.

Bekijk ook

Rizin 20 Japan: Fedor Emelianenko vs. Rampage Jackson

Volgens diverse Japanse media staat er een gevecht tussen twee grote MMA-kampioenen op stapel.

Hesdy Gerges: ‘Datum volgende Bellator gevecht bekend’

Het eerste gevecht van Hesdy Gerges bij Bellator heeft een datum.

Emotionele UFC-vechter Arlovski: ‘Ik gaf het bijna op’

Dat MMA-vechten veel van een mens kan eisen bewijst UFC-vechter Andrei Arlovski.